Persberichten regio 16 maart

's-Hertogenbosch 16-03-2004

DISTRICT DEN BOSCH

MAN AANGEHOUDEN IN GESTOLEN VOERTUIG

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige Bosschenaar aangehouden in een auto op de Hoge Slagen in s-Hertogenbosch. Agenten zagen de auto rijden op de Rompertsebaan. Het voertuig was die middag gezien door een getuige bij een poging inbraak in woning aan de Lupinevallei in s-Hertogenbosch. Na een korte achtervolging stopte de auto op de Hoge Slagen. Drie personen vluchtte uit de auto, de verdachte bleef zitten. Onderzoek wees uit dat de auto in de nacht van zaterdag op zondag gestolen was vanaf de Burchtenlaan in s-Hertogenbosch. De verdachte is inverzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

MAN BEDREIGT AGENTEN

s-Hertogenbosch Een 38-jarige Bosschenaar is maandagavond aangehouden. Agenten hadden die middag tijdens een verkeerscontrole op de Palmboomstraat in s-Hertogenbosch gezien dat de man zat te bellen, terwijl hij achter het stuur zat en reed. De man sloeg af en stopte om de hoek. Agenten spraken de man aan op zijn gedrag. Hij weigerde alle medewerking. Hij wilde zijn rijbewijs en kentekenbewijs niet laten zien en wilde ook zijn telefoon niet afgeven. De bestuurder stapte vervolgens weer in en reed naar de hoek Esdoornstraat/Cypresstraat. Daar spraken zij de bestuurder wederom aan. Vervolgens dreigde de Bosschenaar de agenten in elkaar te slaan. Daarop stapte hij wederom in en reed weg. Op basis van het kenteken kon zijn identiteit worden achterhaald. De politie gaf de man aan naar het bureau te komen en zich te melden. Die avond kon de man in het politiebureau aangehouden worden. Hij is inverzekeringgesteld.

LOKAAL VREDEBREUK

s-Hertogenbosch De politie heeft een 26-jarige Vlijmenaar maandagmiddag aangehouden op de Visstraat in s-Hertogenbosch. De man weigerde het gebouw waarin hij zich bevond te verlaten, ondanks meerdere verzoeken van de medewerkers van dat gebouw. Daarop werd hij aangehouden. Hij is later die dag huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal.

BOETES OPENSTAAN

Rosmalen De politie heeft dinsdagmorgen een 34-jarige inwoner van Geldrop aangehouden op de Deken van Roestellaan in Rosmalen. Bij controle bleek de man nog twee boetes van in totaal 980 open te hebben staan. Hij is ingesloten.

MAN WEIGERT NAAM OP TE GEVEN

s-Hertogenbosch Een 22-jarige Bosschenaar is maandagmiddag aangehouden op de parkeerplaats van de Helftheuvelpassage. Surveillerende agenten op de fiets zagen dat de man niet handsfree belde toen hij de parkeerplaats opreed. Toen zij hem aanspraken en hem om zijn rijbewijs vroeg, gaf hij aan deze niet bij zich te hebben. Toen zij vervolgens om zijn personalia vroegen weigerde hij deze te geven. Daarop is hij aangehouden. Hij is later die dag heengezonden met twee processen-verbaal, één voor niet handsfree bellen en één voor niet opgeven van zijn naam.

BROMFIETSCONTROLE

s-Hertogenbosch Maandagmiddag heeft de politie op de Sint Teunislaan en Orthen in s-Hertogenbosch een bromfietscontrole gehouden. In Totaal werden 29 bekeuringen uitgeschreven. 17 Bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben. Zes bromfietsers hadden geen certificaat bij zich. Twee bromfietsers werden bekeurd omdat ze geen helm droegen, Verder werd bekeurd voor het niet hebben van gele/oranje vlakken, versleten banden, geen remmen en blauwe verlichting.

AANGEHOUDEN NA BEROVING VAN SCOOTER

s-Hertogenbosch Zondag en maandag heeft de politie in totaal vier verdachte aangehouden voor het beroven van een scooter. Het gaat om een 21-jarige, een 19-jarige, een 16 jarige en een 14-jarige inwoner van s-Hertogenbosch. De 19-jarige en de 21-jarige verdachte werden zondag aangehouden aan de Mgr. Diepenstraat in Den Bosch. De 14-jarige verdachte is maandag in de woning aangehouden. De 16-jarige man kwam zich maandag op verzoek van de politie melden op het bureau. Ze worden ervan verdacht op woensdagavond een jongen onder dreiging met geweld te hebben beroofd van zijn scooter, op het Muntelbolwerk in s-Hertogenbosch. De verdachten zijn inverzekeringgesteld.

DISTRICT AA EN DOMMEL

MISHANDELING EN RIJDEN ONDER INVLOED

Boxtel De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 42-jarige inwoner van Boxtel aangehouden inzake mishandeling op de Harperhof te Boxtel. Hij zat in een auto die bestuurd werd door een 31-jarige inwoner van Boxtel. Deze man is aangehouden voor rijden onder invloed.

De 42-jarige man wordt er van verdacht even daarvoor een 34-jarige inwoner van Boxtel in zijn woning mishandeld te hebben. De verdachte wilde blijkbaar geld van de man, maar kreeg dit niet. Vervolgens smeerde hij sambal bij het slachtoffer in zijn ogen en sloeg hij de man enkele malen in zijn gezicht en op zijn rug. Toen de politie naar het slachtoffer reed kwamen zij onderweg de auto met daarin de verdachte tegen. De auto werd bestuur door de 31-jarige inwoner van Boxtel. Controles wees uit dat die man bijna driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte van de mishandeling is ingesloten. De bestuurder van de auto kreeg naast de invordering van zijn rijbewijs een rijverbod van zeven uur en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEFJE AANGEHOUDEN

Vught
De politie heeft dinsdagmorgen een 15-jarige Bosschenaar aangehouden inzake winkeldiefstal. De jongen was betrapt toen hij twee pakjes sigaretten weg nam uit een winkel aan de Stationsstraat in Vught. Hij werd door medewerkers van de winkel aangehouden en in een aparte ruimte gezet om te wachten op de gewaarschuwde politie. De verdachte zag echter kans te ontsnappen. De politie kon hem later op zijn school aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

DISTRICT DE LEIJGRAAF

NOG GEVANGENISSTRAF OPEN STAAN

Uden
De politie heeft maandagmiddag een 42-jarige Udenaar aangehouden. De man moet nog 514 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij meldde zich op verzoek van de politie op het bureau in Uden. Hij is ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN

Uden
Een 24-jarige Udenaar is maandagavond door de politie in zijn woning aangehouden. De man maakte er een gewoonte van zijn broek te laten zaken en onzedelijke bewegingen te maken terwijl de hele straat daar kennis van kon nemen. Toen agenten de man daarop aanspraken gaf hij een valse naam op. Daarop is hij aangehouden. Hij is de volgende dag met een proces-verbaal heengezonden.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Veghel
De politie betrapte maandagavond een 24-jarige automobilist uit Veghel op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en ene proces-verbaal. De controle was op de Bunderweg in Veghel.

MAN WEIGERT BANKGEBOUW TE VERLATEN

Veghel De politie heeft dinsdagmorgen een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Heilig Hartplein in Veghel. De man weigerde een gebouw aan dat plein te verlaten. De man leek onder invloed van alcohol en bleef hard schreeuwend overlast veroorzaken. Daarop werd hij aangehouden.

DISTRICT MAASLAND

VERKEERSCONTROLE

Oss
Maandagmiddag heeft de politie op de Nieuwe Hescheweg en op de Hescheweg in Oss verkeerscontroles gehouden. 15 fietsers werden bekeurd omdat ze door rood reden. Ook zes automobilisten kregen een bon voor het negeren van roodlicht. Vijf automobilisten droegen geen gordel. Verder werd een bromfietser bekeurd omdat hij een te hoog vermogen had, één bestuurder kreeg een boete omdat hij niet handsfree belde, een bromfietser droeg geen helm en één bestuurder reeds tegen de richting in.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oss Een 63-jarige automobilist uit Oss is maandagnacht betrapt op het rijden onder invloed op de Bartoklaan in zijn woonplaats. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

DISTRICT LAND VAN CUIJK

MANNEN OP HETERDAAD BETRAPT BIJ INBRAAK IN AUTOS

Haps
De politie heeft maandagnacht omstreeks 03.30 uur twee inwoners van Nijmegen, 22 en 36 jaar oud, aangehouden op het Raadhuisplein in Haps. Een getuige meldde dat twee mannen zich verdacht ophielden in de Bogaersstraat in Haps. De politie die onmiddellijk ter plaats kwam, kon de twee verdachte op het Raadhuisplein aanhouden. Zij hadden een auto bij zich waarin diverse autoradios lagen. De 22-jarige man droeg tevens een aantal geluidsboxen en een schroevendraaier Tevens werd een elektrische zaag aangetroffen in de auto. De politie vermoed dat die eveneens van diefstal afkomstig is. De verdachten zijn voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

JONGETJE ONDER HEFTRUCK

Boxmeer-
Maandagavond rond half zes is op t Leucker een 8-jarig jongetje uit Boxmeer gewond geraakt nadat hij is aangereden door een heftruck. De 36-jarige chauffeur van de heftruck, afkomstig uit Vierlingsbeek, reed achteruit en zag daarbij het jongetje over het hoofd.

Het slachtoffer is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

JONGEN GEWOND NA VERKEERSONGEVAL

Boxmeer-
Maandagmiddag rond 17.15u is op de Beugenseweg in Boxmeer een 11-jarige fietser uit deze plaats gewond geraakt na een verkeersongeval. De jongen kreeg geen voorrang van een 51-jarige automobilist uit Wijchen. Het slachtoffer is met een armbreuk en diverse kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VROUW BEROOFD VAN COLLECTEBUS

Haps-
Maandagavond tussen 18.30u en 19.00u is op de Beerseweg in Haps een 77-jarige vrouw uit deze plaats beroofd van een collectebus. Een onbekend persoon sprak de vrouw met een smoesje aan en pakte de collectebus uit haar fietsmandje. De dader ging er vervolgens in zijn auto in de richting van Beers vandoor.