Gemeente Helmond


De Uitdaging

Doe mee aan de Uitdaging en win 750 euro!

Direct naar het inschrijfformulier

Na het succes van afgelopen jaar in de wijken Mierlo-Hout en Houtsdonk start het Jeugd Preventie Team ook dit jaar weer het jeugdproject de Uitdaging.
Nu beperkt het project zich niet tot de wijken Mierlo-Hout of Houtsdonk, maar wordt het project in heel Helmond uitgevoerd. Dus ben je tussen de 12 en 18 jaar dat is dit je kans om mee te doen en samen met je vrienden 750 euro te winnen en respect van je omgeving.
---

De Uitdaging
De Uitdaging is een project dat zich richt op groepen jongeren op straat en bewoners in de wijk. Met het project wordt geprobeerd de betrokkenheid van jongeren in de eigen wijk te vergroten, maar ook het begrip verhogen tussen jongeren en andere groepen in de buurt is een belangrijke doelstelling van het project.

Hoe willen we dit bereiken
Na een officiële start op 17 maart gaan groepen jongeren, onder begeleiding van een coach, in mei achterhalen wat buurtbewoners graag verandert zien in hun directe omgeving. Dit wordt bereikt door mondeling een enquête af te nemen. Hierbij kunnen buurtbewoners aangeven welke locaties in de wijk, naar hun mening, een opknapbeurt kunnen gebruiken. Elke groep kiest uit deze enquête samen met de wijkopzichter wat hun uitdaging wordt op 12 juni.

Op 12 juni gaan alle groepen de uitdaging aan van bewoners door een aantal locaties die zij hebben aangegeven op te knappen.

De groep die van alle deelnemende groepen de Uitdaging het beste heeft uitgevoerd wint de hoofdprijs van 750 euro. De helft moet de groep naar eigen inzicht investeren in de wijk, de overige helft mogen ze zelf besteden. De prijs wordt s avonds op 12 juni uitgereikt tijdens een slotmanifestatie in Plato aan de Molenstraat.

Wie mogen er meedoen
Je kunt je samen met je vrienden als groep inschrijven voor de Uitdaging. Het is de bedoeling dat je groep uit minimaal zes en maximaal achtpersonen bestaat en dat jullie allemaal uit dezelfde wijk komen. Ben je overtuigd? Vul dan onderstaand inschrijfformulier in.

Er kan maar een beperkt aantal groepen meedoen, dus wees er snel bij! Heb je nog vragen stuur dan een mail naar Twan van den Elsen of bel 06-53402224.

Inschrijfformulier

Doe mee met de Uitdaging
---

| |