PERSBERICHT - 2004-02-17

International Hotel Investment Forum Lifetime Achievement Award

Kurt Ritter (Rezidor SAS) ontvangt 'Oscar voor hotelbranche

Op 17 maart worden in Berlijn de 'Oscars' voor de hotelbranche uitgereikt tijdens het International Hotel Investment Forum (IHIF). Kurt Ritter, President & CEO van Rezidor SAS de moedermaatschappij van Radisson SAS ontvangt de prijs vanwege zijn positieve bijdrage aan de Europese en Internationale hotellerie.

Kurt Ritter, geboren in Zwitserland, groeide op in het hotelwezen. Zijn ouders runden een hotel in Interlaaken. Na zijn opleiding aan de Hogere Handelsschool in het Kanton van Vaud, studeerde hij af aan de Zwitserse Hotelschool van Lausanne in 1970.

Hij begon zijn loopbaan als Assistant Manager in het Bellevue Palace Hotel in Bern. Ritter werd in 1976 Algemeen Directeur van SAS International Hotels. Na 13 jaar maakte Ritter promotie van Vice-President Midden en Verre Oosten tot President & CEO SAS International Hotels.

Ik voel me enorm vereerd dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen. Radisson SAS levert een goed product waar we ons voor 100 procent voor inzetten. Fresh, Host & Easy - een positief gevoel, persoonlijke aandacht voor de gasten én alle faciliteiten binnen handgereik," aldus Ritter, President & CEO van Rezidor SAS.

Rezidor SAS Hospitality, de moedermaatschappij van Radisson SAS, beheert momenteel 127 Radisson SAS Hotels & Resorts in 37 landen en heeft 30 projecten in ontwikkeling. Hiermee is het één van de snelst groeiende hospitality bedrijven ter wereld. Rezidor SAS is volledig eigendom van de SAS Groep en omvat de volgende hotelmerken: Radisson SAS, Regent, Country en Park Inn. Per maart 2003 is de portfolio uitgebreid met het lifestyle hotelmerk Cerruti, in samenwerking met het gelijknamige modemerk. Rezidor SAS verwacht tegen 2012 circa 700 hotels in Europa, het Midden Oosten en West Afrika te beheren.

De Nederlandse hotels van Radisson SAS Hotels & Resorts zijn gevestigd in Amsterdam (Radisson SAS Hotel Amsterdam 243 kamers, centraal gelegen, conferentiefaciliteiten, restaurant De Palmboom) en op Schiphol-Rijk (Radisson SAS Hotel Amsterdam Airport - 279 kamers, 16 conferentieruimtes, fitness, Talavera restaurant).