Gemeente Den Haag

maart 2004
GGD en Ouderkindcentrum organiseren cursus voor ouders van pubers (1 maart)

In maart start de afdeling Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding (GVO) van de GGD Den Haag samen met het Ouderkindcentrum opnieuw met de cursus 'Beter omgaan met pubers'. Deze cursus biedt ouders met kinderen in de leeftijd van ongeveer 10 tot 16 jaar ondersteuning bij de opvoeding. De eerste bijeenkomst is op 17 maart in het gebouw van de GGD aan de Thorbeckelaan 360 in Den Haag. De andere cursusdata zijn 24 en 31 maart en 7, 14 en 21 april. De cursusavonden beginnen om 20.00 uur en duren twee uur. De kosten zijn EUR 6,- per persoon.

In de cursus komen verschillende thema's aan bod, zoals de ontwikkeling van pubers, het beeld dat een puber van zichzelf heeft en wat er verandert als een kind gaat puberen. Daarnaast is er aandacht voor het voorkomen en oplossen van problemen. Een aparte bijeenkomst is gewijd aan drugs en andere genotmiddelen. De thema's worden in de cursus kort toegelicht, waarna de deelnemers in groepjes discussiëren en oefenen. Hierbij speelt het uitwisselen van ervaringen een belangrijke rol. Aan het eind van iedere bijeenkomst krijgen de ouders bovendien een thuisopdracht. Ouders die de cursus eerder volgden benadrukken dat zij het een interessante cursus vonden en dat met name het uitwisselen van ervaringen heel leerzaam is.

De puberoudercursus wordt sinds 1997 gegeven op scholen voor voortgezet onderwijs, buurthuizen en bij de GGD Den Haag. Het is een initiatief van de afdeling GVO en S&O stichting voor opvoedingsondersteuning. Per jaar worden in Den Haag gemiddeld twaalf puberoudercursussen gegeven.

Belangstellenden kunnen zich voor 17 maart telefonisch opgeven bij het secretariaat van de afdeling GVO, telefoon: 070- 353 7266 of via het Ouderkindcentrum, telefoon: 070- 346 7027.
Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Anita van Binsbergen van de afdeling GVO, telefoon: 070-353 7271 of met Yvonne de Jong van het Ouderkindcentrum, telefoon: 070-346 7027.