Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

ministerie van Landbouw,
Natuur en Voedselkwaliteit

Persuitnodiging 'Ruimte voor water, ruimte voor natuur'


11 maart 2004 -

Woensdag 17 maart spreken Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat op het symposium 'Ruimte voor Water, Ruimte voor Natuur'. Dit symposium, georganiseerd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Verkeer en Waterstaat, heeft als doel zicht te krijgen op kansen en valkuilen die op het raakvlak van water en natuur bestaan.

In de toekomst wordt het raakvlak van waterbeheer en natuurbeleid steeds groter; soms afgedwongen door EU-richtlijnen, soms door nationale beleidsontwikkeling. Of het nog gaat om de Vogel- en habitatrichtlijn, de kaderrichtlijn water, of de voorgenomen functiecombinaties. Een steeds hechtere samenwerking op het gebied van water en natuur is onvermijdelijk en bovendien wenselijk. Beide bewindspersonen zullen op dit onderwerp ingaan.

Het symposium vindt plaats in de Lindehof, Zocherweg 9 te Delft en ziet er in grote lijnen als volgt uit;
13.30 uur Opening door dagvoorzitter Victor Deconinck
13.40 uur Openingsspeech door mw. drs. M.H Schultz van Haegen, Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat
13.50 uur mr. C.N. de Boer, Regiodirecteur Zuid-Holland/Zeeland van Vereniging Natuurmonumenten
14.25 uur Speech dr. C.P. Veerman, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
14.35 uur mr. drs. P.C.G.Glas, Watergraaf van Waterschap de Dommel
15.30 uur Paneldiscussie met drs. L.H. J. Verheijen, Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant, mr. Ing. F. Snel, directeur Delgromij BV, mr. C.N. de Boer en mr. Drs.P.C.G. Glas Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd dit symposium bij te wonen.