Gemeente Utrecht

Meer groen in de Bolksbeekstraat

Op woensdag 17 maart start de uitvoering van een plan van bewoners uit de Bolksbeekstraat in Dichterswijk. Dit in het kader van de regeling Recht van Initiatief. De bewoners van de Bolksbeekstraat zullen vanaf 13.00 uur samen met de dienst Stadsbeheer van de gemeente en de aannemer geveltuinen aanleggen. Wijkwethouder Toon Gispen zal om 14.30 uur samen met bewoners officieel de eerste geveltuin inrichten.

Een jaar geleden kwam een groep bewoners met een vraag om meer groen in de straat. Al snel bleek dat bewoners leuke ideeën hadden om de straat op te vrolijken. Gezamenlijk is een plan gemaakt en ingediend als Recht van Initiatief. In samenwerking met de gemeente is gekeken wat er wel en niet kon en nu is het dan zover. Er zijn geen bezwaren van andere bewoners, het benodigde geld (EUR 27.000) is geregeld, het college van burgemeester en wethouders heeft het plan goedgekeurd en de materialen zijn binnen.

Dat betekent dat er acht bloembakken in de straat komen. De oude slecht groeiende bomen worden vervangen door nieuwe bomen. Ook worden er hegjes gepoot bij de fietsenrekken en geveltuintjes aangelegd bij de woningen. Voor de kleine kinderen wordt een plekje gecreëerd om te spelen vlak bij huis. De Bolksbeekstraat zal er dit voorjaar fleurig bijstaan.

Zoals gebruikelijk bij een Recht van Initiatief werken bewoners actief mee bij de uitvoering. Ook na de uitvoering zullen de bewoners samen met de gemeente het groen onderhouden.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Regie Bouma, bestuurscommunicatie stadhuis Utrecht, 030-286 11 55.

Utrecht, 11 maart 2004.