Gemeente Apeldoorn

Basisscholen maken kans op 10.000 euro van wethouder Metz

Scholieren, ouders en leerkrachten staan samen stil bij een verkeersveilige omgeving
Op 17 maart aanstaande maakt wethouder R. Metz in het wijkcentrum Het Bolwerk bekend welke basisschool de Apeldoornse Verkeersveiligheidsprijsvraag heeft gewonnen. Met de Apeldoornse Verkeersveiligheidsprijsvraag kunnen basisscholen een geldbedrag winnen van 10.000. Voorwaarde die de gemeente hierbij stelt is dat het bedrag moet worden aangewend ten behoeve van de leerlingen. Naast het te winnen bedrag stelt de gemeente een bedrag van 30.000 beschikbaar om de uitvoering van de drie beste inzendingen te realiseren.

In totaal hebben vijf basisscholen een werkstuk ingediend. Dit waren PCBO het Kompas, de Regenboog, de Touwladder, de Korenaar en de Bundel. De werkstukken bestaan uit rapporten met tekeningen en maquettes ter ondersteuning. Uit alle inzendingen blijkt dat de inzet van leerlingen, ouders en leerkrachten groot is geweest.

Tevens blijkt uit de inzendingen dat het verkeersgedrag rondom de school nog wel eens te wensen over laat. Met name volwassen verkeersdeelnemers zijn bij scholen vaak zelf veroorzaker van verkeersongevallen. Het grootste knelpunt bij alle vijf de scholen bestaat uit overlast veroorzaakt door autos van ouders, tijdens het halen en brengen van de kinderen.

De prijsvraag is bedoeld om leerkrachten, ouders en kinderen uit te nodigen om gezamenlijk de verkeersveiligheid in de directe schoolomgeving onder de loop te nemen. De gemeente heeft voor deze gezamenlijke inzet gekozen om hiermee een draagvlak te creëren voor een gemeenschappelijke aanpak. Een jury bestaande uit de heer R. Metz (wethouder Gemeente Apeldoorn), de heer B. Westland (districtchef Politie Noord- Oost Gelderland, district Apeldoorn) en de heer Bouwmeester (secretaris van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland) heeft de ingezonden projecten beoordeeld.

Voor het laatst bijgewerkt op: 15-mrt-2004 03:54