Haagse Hogeschool

15 maart 2004

Studenten in debat met staatssecretaris Nijs over toekomst studiefinanciering

Op woensdag 17 maart zal staatssecretaris Nijs met studenten van de Haagse Hogeschool debatteren over het rapport van de Commissie Uitgangspunten Nieuw Studiefinancieringsstelsel leren investeren; investeren in leren. Het debat vindt plaats tussen 09.30 uur en 11.30 uur. Op 30 oktober j.l. heeft staatssecretaris Annette Nijs het rapport aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. In het rapport wordt aangegeven dat een hogeronderwijsbelasting, een sociaal leenstelsel waarbij het risico van het niet kunnen terugbetalen volledig bij de studenten wordt neergelegd, en het nalaten een stelsel van studiefinanciering tot stand te brengen geen realistische opties zijn. Mevrouw Nijs is gecharmeerd van de mogelijkheden die de commissie schetst met betrekking tot een sociaal leenstelsel en een combinatiestelsel. De staatssecretaris heeft opgemerkt dat een stelsel van studiefinanciering dat een gift en een lening combineert, het meest voor de hand ligt, onder voorbehoud van een prestatieprikkel. Zij wil dan ook onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om studenten, die dat wensen, in staat te stellen meer en flexibeler te lenen. Een flexibele lening biedt een student o.a. meer keuzevrijheid, waardoor hij bijvoorbeeld minder kan werken, of een jaar naar het buitenland kan gaan. Alvorens het debat in de Tweede Kamer aan te gaan discussieert ze eerst op een aantal hogescholen en universiteiten met studenten. Zij zal op woensdag 17 maart om 09.30 uur de Haagse Hogeschool aandoen.

15 maart 2004

Benoeming derde lid College van Bestuur Haagse Hogeschool/TH Rijswijk

De Raad van Toezicht van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk heeft besloten om mevrouw E.R.M. Verhoef per 1 september 2004 te benoemen tot derde lid van het College van Bestuur. Zij wordt belast met de onderwijsportefeuille. De al zittende leden van het College van Bestuur zijn drs. W.J. Breebaart, voorzitter, en drs. E.S. van Doorn, plaatsvervangend voorzitter.

Els Verhoef is sinds 2001 algemeen directeur Techniek en Informatica en lid van het Hogeschool Management Team van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk. Zij geeft leiding aan de vernieuwing van het curriculum van de technische opleidingen en ontwikkelt het samenwerkingsmodel met de Technische Universiteit Delft. Daarnaast geeft zij leiding aan de omvorming van de hbo-opleidingen tot Haagse Bacheloropleidingen. Voordat zij op onze hogeschool kwam werken heeft ze ervaring opgedaan op de Hogeschool van Amsterdam waar ze diverse management- en directiefuncties heeft bekleed.