Gemeente Almere

Wethouder Visser-van der Weele plant volwassen kastanjeboom

Op 17 maart plant wethouder Heleen Visser-van der Weele in het bijzijn van omwonenden een kastanjeboom nabij het milieueiland bij Spitsbergen in Almere Buiten. De kastanjeboom is al 23 jaar oud en 58 cm dik en is afkomstig van Almere Haven. Het milieu-eiland is in oktober 2003 feestelijk opgeleverd. De afspraak met de inwoners van Spitsbergen was een boom te leveren waar je onder kunt zitten en die deel uitmaakt van een nieuw in te richten speelplek. Om de boom heen komt bovendien een zitbankje.

Bij de feestelijke opening van het milieu-eiland heeft projectontwikkelaar Dura Vermeer destijds aan wethouder Visser-van der Weele een waardebon geschonken voor "iets leuks" in de buurt. Daarop is er volop overleg geweest tussen de nieuwe bewoners en de gemeente over een goede besteding van deze waardebon. De keuze viel uiteindelijk op de aanplant van een kastanjeboom, passend op het milieu-eiland waar tal van duurzame bouwtechnieken toegepast zijn.

Daarnaast hadden de inwoners de wens van een speelplek aan de gemeente kenbaar gemaakt. De speelplek wordt ingericht met een aantal speelelementen die de ontwikkeling van de motoriek van jonge kinderen stimuleert.