Provincie Overijssel

Aangepaste agenda Ruimte en groen en Economie en bestuur Statenvergadering over provinciaal Verkeers- en vervoersplan en windmolens

Op woensdag 17 maart 2004 vinden er diverse vergaderingen van de statencommissies en de algemene vergadering van Provinciale Staten plaats. In de ochtend (09.30 uur - 12.30 uur) vergaderen de statencommissies Ruimte & Groen en Zorg & Cultuur. In de middag (12.30 uur - 16.30 uur) zitten de leden van de statencommissies Economie & Bestuur en Verkeer, water en milieu om de tafel.

Let wel: door het uitvallen van het agendapunt "presentatie proces kerntakendiscussie" schuiven alle onderwerpen van de statencommissies Ruimte en groen en Economie en bestuur een uur naar voren! Mocht u dus voor een bepaald agendapunt komen, wees dan dus op tijd!

Verder vergadert PS over de beleidsvisie windenergie Noordoost-Overijssel. De provincie Overijssel wil het opwekken van windenergie stimuleren. In het Millieubeleidsplan is als doelstelling opgenomen dat in 2010 5% en in 2010 10% als duurzame energie wordt opgewekt. In deze beleidsvisie zijn vijf gebieden aangewezen die kansrijk zijn voor het realiseren van grootschalige opstellingen van windturbines. Daarnaast kunnen op bedrijventerreinen kleinschalige opstellingen of solitaire turbines worden geplaatst. Ook staat de herziene startnotitie Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan (PVVP) op de agenda. In lijn met het onderhandelingsakkoord richt het College de primaire focus op een goed bereikbaarheid van steden en bedrijven ter ontwikkeling van de regionale economie. Ook zal worden voorgelegd de weg waarlang het PVVP zal worden gerealiseerd.

De statencommissie Ruimte & Groen zal o.a. vergaderen over de wijziging verordening beheer en schadebestrijding dieren in Overijssel. Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor om de verordening beheer en schadebestrijding te wijzigen. De huidige verordening loopt af op 1 april 2004; zonder hernieuwde vaststelling zal de vrijstelling voor grondverbruikers om door de beschermende diersoorten veroorzaakte schade aan gewassen en vee te mogen bestrijden. Verder gaat voor de zwarte kraai en kauw een landelijke vrijstellingsregel gelden; ook hier dient de verordening op te worden aangepast. De statencommissie Zorg & Cultuur zal een presentatie verzorgd krijgen over het cultuurbeleid van de provincie Overijssel. Ook zal de aftrap worden verzorgd van de pilot "Praat mee met Zorg en Cultuur" (zie ook www.prv-overijssel.nl/digitaalplatform. De statencommissie Verkeer, Millieu en Water zal de Europese Kaderrichtlijn Water behandelen. De statencommissie Economie & Bestuur zal vergaderen over o.a. de herziene startnotitie burgerparticipatie. Gedeputeerde Staten leggen Provinciale Staten een voorstel voor waarin nader werkwijze en methodes schetsenom de betrokkenheid van burgers bij de thema's die de provincie Overijssel onder handen heeft te vergroten. Eveneens zal het voorstel subsidieverordening Fonds bedrijvenverplaatsingen Overijssel in deze commissie worden besproken. Deze subsidieverordening is opgesteld om de bijdrage van de provincie voor de sanering van risicovolle bedrijvigheid door middel van verplaatsing van het bedrijf op een transparante en eenduidige wijze gestalte te geven.

© 2004 Provincie Overijssel