Gemeente Enschede

Arbeidsmarktbeleid van Enschede: voorbeeld voor Denemarken


Enschede, 16-03-2004

Deense delegatie leert van arbeidsmarktbeleid en reïntegratie.

Op 17 en 31 maart as. brengen twee Deense delegaties een bezoek aan
Enschede, om te leren van het Enschedese arbeidsmarktbeleid. De Deense delegaties komen resp. uit Ringköping en het graafschap Viborg.

Onlangs heeft de Deense regering besloten om het Nederlandse arbeidsmarktmodel in Denemarken in te voeren. De Deense delegatie komt op advies van het ministerie van BZK in Enschede kijken hoe het Nederlandse model in de praktijk werkt.

De Deense delegaties - bestaande uit politici en ambtenaren - worden door wethouder Tymon de Weger (portefeuillehouder arbeidsmarkt en reïntegratie) ontvangen in het wijkservicecentrum van stadsdeel Noord. In een aantal workshops leren de Denen vervolgens over het Enschedese arbeidsmarktbeleid en de reïntegratie projecten. Er wordt onder meer ingegaan op het Klanten Kontakt Orgaan, de uitstroom uit de bijstand, de WAO-problematiek en de samenwerking met de partners op de arbeidsmarkt.

Onderdeel van het programma is ook een bezoek aan Activa (organisatie voor onderzoek, ontwikkeling en advisering van arbeidsmarkt, werkgelegenheid en lokale sociaal-economische ontwikkeling), de stichting Surplus (inzet van langdurig werklozen) en Ender (Turkse vereniging). Afsluitend zullen de Denen een bezoek brengen aan het wederopbouwgebied Roombeek.

---

Gepubliceerd op 16-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar