AEGON

Nominaties AEGON Ard Schenk Award 2004 bekend

Vandaag zijn de genomineerde schaatsers bekend geworden die op 17 maart a.s. kans maken om Schaatser en Schaatsster van het Jaar te worden. AEGON Nederland sluit deze week als hoofdsponsor van het Nederlandse schaatsen het seizoen af met de jaarlijkse uitreiking van de AEGON Ard Schenk Award. De AEGON Ard Schenk Award 2004 wordt woensdag in Amsterdam uitgereikt aan de beste schaatser en schaatsster van het afgelopen seizoen. Ook is er een AEGON Ard Schenk Award voor de Schaatsploeg van het Jaar en ontvangen de twee meest aanstormende talenten de Egbert van t Oever aanmoedigingsprijs.

Schaatser en Schaatsster van het Jaar

Bij de heren zijn Erben Wennemars, Mark Tuitert en Carl Verheijen genomineerd. Bij de dames zijn dat Renate Groenewold, Marianne Timmer en Gretha Smit. Deze schaatsers zijn genomineerd door het Nederlandse publiek. Schaatsfans konden van 8 tot 15 maart stemmen op de website www.schaatsfan.nl. Een deskundige jury kiest vandaag uit de genomineerden wie op 17 maart de prijzen in ontvangst mogen nemen. De vakjury bestaat uit Ard Schenk (voorzitter), Ria Visser (NOS, ex-schaatsster), Henk Vader (penningmeester
Schaatssupportersvereniging Nederland), Ab Krook (topsport coördinator KNSB) en Herman Engbers (gewestelijk trainer Gewest Oost).

Erben Wennemars zal woensdag, als winnaar van de AEGON Ard Schenk Award 2003, de prijs uitreiken aan de Schaatsster van het Jaar. Gretha Smit werd vorig jaar Schaatsster van het Jaar en zal de prijs in Amsterdam overhandigen aan de mannelijke winnaar van de AEGON Ard Schenk Award 2004.

Schaatsploeg van het Jaar

Net als vorig jaar wordt tevens een AEGON Ard Schenk Award uitgereikt aan de Schaatsploeg van het Jaar. De winnende ploeg wordt gekozen door de Nederlandse sportpers die een keuze maakt uit de vier commerciële ploegen. Dit zijn TVM, Sponsor Loterij, DPA en DSB.

Egbert van t Oever Aanmoedigingsprijs

Aan de twee meest belovende jong talenten van het afgelopen seizoen zal de Egbert van t Oever aanmoedigingsprijs worden uitgereikt. De vakjury kiest het meisje en de jongen uit de categorie Junioren B en C. Zij krijgen de prijs (een waardecheque) woensdag overhandigd van Guusje van t Oever.

De uitreiking vindt woensdagavond 17 maart plaats in Theater Panama in Amsterdam.

Winnaars AEGON Ard Schenk Award 2003
Erben Wennemars Schaatser van het Jaar
Gretha Smit Schaatsster van het Jaar
Sponsor (Bingo) Loterij Schaatsploeg van het Jaar