Politie Flevoland

Met teveel alcohol op en/of te hard

Flevoland 17-03-2004 - De politie heeft dinsdag een aantal weggebruikers in Flevoland bekeurd voor het rijden onder invloed en te hard rijden.

De politie kreeg een melding dat een 51-jarige Almeerder vermoedelijk met teveel alcohol op achter het stuur zat. Hij werd dinsdagmiddag op de Jan Rijkenstraat in Buiten staande gehouden. De man bleek inderdaad onder invloed te zijn en na een ademanalyse een promillage te hebben van 1,6. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In Emmeloord op de Urkerweg is een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats dinsdagnacht aan de kant gezet, omdat vermoed werd dat hij teveel alcohol op had. Hij blies een F en zijn de ademanalyse bevestigde dat. Hij bleek bijna drie keer zoveel alcohol te hebben genuttigd dan toegestaan. Bovendien bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en bleek hij naar eigen zeggen te rijden in een wagen, waarvan de eigenaar niet op de hoogte was dat de automobilist deze had meegenomen. De politie probeerde de eigenaar die nacht nog te bereiken, maar dat lukte niet. De verdachte kan daardoor diverse bekeuringen tegemoet zien.

Op de Tussenring werd een 33-jarige Amsterdammers dinsdagmiddag aangehouden. Hij reed na meetcorrrectie 138 kilometer per uur. Op die weg is tachtig kilometer per uur toegestaan.