Heuvelrug, 09.35 uur

Utrecht 17-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Snelheidsduivel

MAARSBERGEN Op dinsdag 16 maart reed een automobilist meer dan de dubbele snelheid.

In de ochtend passeerde een automobilist op de Woudenbergseweg met hoge snelheid een radarwagen van de politie. De bestuurder reed 162 km/uur bij een limiet van 80. De officier van Justitie zal de sanctie voor deze automobilist bepalen. Tussen 9.45 uur en 11.45 uur werden verder in totaal 1523 voertuigen gecontroleerd, waarvan 23 bestuurders te snel reden.

Vechtende vrachtwagenchauffeurs

VEENENDAAL In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 maart kregen twee vrachtwagenchauffeurs het met elkaar aan de stok.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen twee vrachtwagenchauffeurs op De Korenbeurs. Ter plaatse bleek dat twee chauffeurs, een 24-jarige man uit Lemmer en een 32-jarige man uit Hasselt, van eenzelfde transportbedrijf allebei hun vrachtwagen op een parkeerterrein aan de Rijksweg A12 hadden geparkeerd. Zij namen gezamenlijk een taxi naar het centrum van Veenendaal en hebben daar wat gegeten en gedronken. Op de terugweg wilde de 32-jarige man gaan lopen, terwijl de ander met de taxi wilde. Daarover kregen zij ruzie, waarbij de 24-jarige man de ander meerdere malen in het gezicht stompte. De 32-jarige man liep een bloedende gebroken neus op.

De 24-jarige man is op verdenking van mishandeling aangehouden. De 32-jarige man is in het ziekenhuis in Ede behandeld.

Snorfietser onder invloed

RHENEN In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 maart werd een snorfietser aangehouden omdat hij teveel aan Bacchus had geofferd.

Rond 02.00 uur controleerden politiemensen op de Bergweg een 24-jarige snorfietser uit Rhenen. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 645 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Autobrand

VEENENDAAL Op dinsdag 16 maart is vermoedelijk de band van een auto aangestoken. Bij het blussen raakte een man gewond.

Rond 23.00 uur ontdekte een 59-jarige bewoner van Veenendaal dat op het Mahlerpad een band van een auto in de brand stond. De man bedacht zich geen moment, pakte zijn tuinslang en bluste de brand. Daarbij knalde de band en van schrik sprong de Veenendaler weg. Daardoor kwam hij ongelukkig ten val, raakte zijn schouder uit de kom en liep hij kneuzingen aan zijn been op. Hij werd per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis gebracht. De brandweer is nog wel ter plaatse geweest, maar hoefde niet meer in actie te komen. Daar er een vermoeden van brandstichting bestaat, stelt de technische recherche een onderzoek in. De auto liep schade aan de linkervoorzijde op.

Alcoholcontrole

LANGBROEK Op dinsdagavond 16 maart heeft de politie op de Doornseweg een alcoholcontrole gehouden.

Bij de controle moesten 29 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken. Wel werden er in totaal zes bekeuringen uitgeschreven voor: niet kunnen tonen van het rijbewijs (2), het onnodig voeren van mistverlichting (1) en niet werkende fietsverlichting (3).

Fietser gewond

VEENENDAAL Op dinsdag 16 maart raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.05 uur reed een 41-jarige automobilist uit Veenendaal op de Middelbuurtseweg met zijn auto achteruit. Daarbij zag hij een 44-jarige fietser uit Veenendaal over het hoofd. De fietser botste tegen de achterkant van de auto en kwam ten val. Hij is met pijn aan zijn borst per ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Mishandeling

VEENENDAAL Op dinsdag 16 maart werd een man voor mishandeling aangehouden. Hij bleek geestelijk in de war te zijn.

Rond 14.35 uur had een 46-jarige medewerker van een instelling aan de Kerkewijk een gesprek met een 41-jarige man uit Veenendaal. Het gesprek liep kennelijk niet naar de zin van de Veenendaler: hij werd kwaad, pakte een stoel en gooide die naar de 46-jarige medewerker. Die liep daardoor een pijnlijke linkerknie op. De medewerker ging de kamer uit, waarna de verdachte hem uitschold en met nog een stoel gooide. Een collega kwam te hulp en zij liepen terug naar de kamer. Daar schopte de verdachte de medewerker tegen dezelfde knie. De collega kwam tussen beiden en de verdachte ging er vandoor. De politie werd gewaarschuwd en de medewerker deed aangifte van mishandeling.

De verdachte werd rond 14.55 uur aangehouden in de hal van een instelling aan de J. G. Sandbrinkstraat. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Daar werd hij door een psycholoog onderzocht. De man bleek geestelijk in de war te zijn en is gedwongen opgenomen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.