Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Voorronde Nationale Verkeersexamen in Kampioen

Den Haag, 17 maart 2004

Lezers van de Kampioen kunnen in het aprilnummer meedoen aan de voorronde van Het Nationale Verkeersexamen. De voorronde bestaat uit een verkeersquiz waarin de lezers vragen over weggedrag moeten beantwoorden. De uitslag geeft een beeld van hun eigen gedrag op de weg. Door hun score op te sturen naar de ANWB maken ze kans om als studiogast tijdens het Nationale Verkeersexamen theorie-examen te doen. Dit programma wordt op zondag 11 april live door SBS 6 uitgezonden.

Het Nationale Verkeersexamen is het slot van de Europese Week van de Verkeersveiligheid. Bij het programma werken ANWB, CBR, 3VO, BOVAG en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat samen. De kijker thuis kan ook meedoen. De organisaties hopen dat het daarmee veiliger en een stuk aardiger wordt op de weg. Respect voor elkaar in het verkeer is de sleutel tot veiliger verkeersgedrag.

Een aantal bekende Nederlanders zonder rijbewijs doen tijdens de uitzending theorie-examen. Als ze daarvoor slagen, leggen ze diezelfde avond ook het praktijkexamen af. Een van hen is Idols-ster Dewi Pechler, die inmiddels rijlessen volgt bij de ANWB Rijopleiding Friesland.

Tijdens de Europese Week van de Verkeersveiligheid, van 5 tot en met 11 april wordt door de Wegenwacht en tot 30 april ook op anwb.nl aandacht gegeven aan het thema respect in het verkeer. Met het beantwoorden van drie vragen en het bedenken van een slogan om medeweggebruikers te motiveren ook in het verkeer respect voor elkaar te hebben maken ANWB-leden kans op een ANWB grip- en sliptraining voor tien personen.

Met vriendelijke groet,
Annelies Tichelaar
ANWB persdienst
070-3146239


---

---