Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 17-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Scootercontrole

IJSSELSTEIN- Op dinsdagmiddag/avond werd een scootercontrole gehouden op Het Podium en de Randdijk. In totaal werden 20 scooters gecontroleerd en werden 17 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden met te groot vermogen, niet hebben van een verzekering en rijden zonder verlichting.

Niet gezien

HOUTEN- Op dinsdagavond werd een man aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt en vervolgens was doorgereden.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat een klein afscheidingsmuurtje aan de Plantagepolder omver was gereden. De 26-jarige automobilist uit Nieuwegein reed vervolgens door. De politie stelde een onderzoek in en trof de auto bij een woning aan. De 26-jarige man werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man gaf aan geschrokken te zijn en daardoor was hij na de aanrijding doorgereden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Halfzus

NIEUWEGEIN- Op dinsdagavond werd een vrouw aangehouden nadat ze een valse naam had opgeven.

Omstreeks 18.30 uur kreeg een 25-jarige vrouw een bekeuring voor een verkeersovertreding. De vrouw gaf haar naam op maar de agent had het vermoeden dat ze een valse naam had opgegeven. Toen de vrouw dit doorkreeg rende ze hard weg. De agent zette de achtervolging in en kon na een kort sprint de vrouw aangehouden. De vrouw bleef volhouden dat ze een juiste naam had opgegeven. Na onderzoek op het bureau bleek dat de vrouw de naam van haar halfzus had opgegeven.

Nadat de juiste naam bekend was, kreeg ze verschillende bekeuringen voor o.a.het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Niet eens met bekeuring

IJSSELSTEIN- Op dinsdagavond werden twee personen aangehouden voor bedreiging.

Omstreeks 22.30 uur was een agent zijn administratie aan het bijwerken in het politiebureau aan de Jan van der Heydenweg. Plotseling werd er iets tegen de ruit gegooid (geen schade) en werd er buiten op straat geschreeuwd. Buiten op straat stonden twee personen, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein en een 51-jarige man uit Meerkerk. De agent liep naar de voordeur en de 17-jarige jongen maakt kenbaar dat hij het niet eens was met een door de agent uitgeschreven bekeuring. De 17-jarige uitte hierbij verschillende bedreigingen naar de agent en werd aanhouden. Tijdens deze aanhouding begon de 51-jarige man zich ermee te bemoeien en werd ook aangehouden.

Na verhoor en met een proces-verbaal op zak van bedreiging en belemmering konden ze het bureau weer verlaten.

Niet goed

NIEUWEGEIN- Op dinsdagmiddag werd een vrouw aangehouden nadat ze een winkeldiefstal had gepleegd. Omstreeks 15.50 uur wilde een 23-jarige vrouw uit Utrecht een winkel aan het Makadocenter verlaten zonder gebak en cake af te rekenen aan de kassa. De vrouw werd aangehouden door winkelpersoneel. In afwachting van de komst van de politie werd de vrouw onwel. Een ambulance werd gewaarschuwd en de vrouw kon na kort onderzoek gewoon mee met de agenten. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.