Gemeente Dongen


De bibliotheekstichtingen van vijf gemeenten fuseren tot één basisbibliotheek 17-03-2004 10:19
Verzin de nieuwe naam voor de basisbibliotheek
De bibliotheekstichtingen van de gemeenten Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen en Oosterhout hebben besloten om, per
1 januari 2005, te fuseren tot één basisbibliotheek. Verzint u de nieuwe naam voor deze organisatie?!
De bibliotheken zoeken nog een naam voor de nieuwe organisatie. Wie bedenkt een goede, originele naam? De winnaar mag een weekendje met de trein naar Lille, de Europese culturele hoofdstad 2004. U kunt uw idee tot en met 31 maart 2004 inleveren bij één van de bibliotheken of opsturen naar: Openbare bibliotheek, Torenplein 8, postbus 4015, 4900 CA Oosterhout, t.a.v. D. van Brakel.

Het informatieparadijs
De basisbibliotheek wordt de kern van het nieuwe, moderne en vitale bibliotheekstelsel met als missie: De basisbibliotheek: het informatieparadijs. De bibliotheken zien veel voordelen. Zo zal door onderlinge afstemming en uitruil van collecties een groter en breder aanbod van boeken, bladmuziek, dvds, cds en andere media beschikbaar komen. Ook kunnen inwoners van de vijf gemeenten met dezelfde bibliotheekpas gebruik maken van alle bibliotheekvestigingen.

De rol van de gemeente
De gemeente Dongen blijft ook voor de nieuwe basisbibliotheek de opdrachtgever. De gemeentelijke subsidie wordt in de toekomst dus verstrekt aan het bestuur van de basisbibliotheek. De gemeente Dongen bepaalt welke diensten de bibliotheek in Dongen moet leveren. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan openingstijden en de dienstverlening bijv. aan het onderwijs, ouderen en allochtonen. Natuurlijk bestaat er een relatie tussen de hoogte van het subsidiebedrag en de dienstverlening die de gemeente mag vragen.