Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht 17-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Inbrekers aangehouden
UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee inbrekers aangehouden.

Omstreeks 03.00 uur maakte een 38-jarige man uit Utrecht melding van een inbraak in een winkel aan de Lijnmarkt, waarbij inbrekers kleding uit de etalage hadden ontvreemd. De getuige verklaarde dat hij twee verdachten zag vluchten in de richting van de Oudegracht. Op de Steenweg kon de politie de verdachten aanhouden. Het betrof twee mannen van 36 jaar, beiden uit Utrecht. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

Poging gewapende overval
UTRECHT Op dinsdagavond heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een tankstation aan de Albert Schweitzerdreef.

Omstreeks 21.45 uur sloot de medewerker, een 48-jarige man uit Utrecht, het tankstation af, toen twee mannen naar binnen liepen. Eén van de verdachten bedreigde de medewerker zowel verbaal als met een wapen. De medewerker en een 72-jarige klant uit Utrecht wisten de twee verdachten af te schrikken, waarop deze vluchtten in de richting van de Pahud de Montagnesdreef.

Het signalement van de verdachten is als volgt: Man 1: Man met lengte tussen 1.65 m. en 1.70 m. normaal postuur, getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte broek en een zwarte jas. Over zijn hoofd droeg hij een zwarte bivakmuts.
Man 2: Man met lengte tussen 1.65 m. en 1.70 m. normaal postuur. Hij droeg een zwarte broek en een zwarte jas en ook hij droeg een bivakmuts over zijn hoofd.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900-88 44.

Poging tot beroving
UTRECHT Op dinsdagavond heeft een poging tot beroving plaatsgevonden.

Omstreeks 21.35 uur fietste een 20-jarige vrouw uit Utrecht in het Beatrixpark. Zij werd ingehaald door een scooter met twee opzittenden. Zij reed door, maar werd door de passagier van de scooter opgewacht. Toen zij langs deze verdachte wilde fietsen probeerde hij haar schoudertas los te rukken. Dit mislukte en de vrouw kon doorrijden. Hierbij verloor zij wel haar mobiele telefoon.

Het signalement van de passagier van de scooter: Blanke jongen met mager postuur. Lengte tussen 1.60 m. en 1.70 m. smal gezicht en donker gekleed. De scooter had een donkere kleur.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900-88 44.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Op dinsdagavond is een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd omstreeks 18.25 uur door de beveiligingsmensen van een winkel aan de Rijnkade aangehouden en ingesloten in de ophoudkamer. Hij had verschillende verzorgingsproducten gestolen. De man pleegde veel verzet, maar kon worden geboeid en worden ingesloten in het politiebureau.

Minderjarige winkeldieven aangehouden
UTRECHT Op dinsdag zijn twee 14-jarige meisjes uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal in een winkel aan de St.-Jacobsstraat. Omstreeks 16.45 uur konden de twee meisjes worden aangehouden door de beveiliging van de winkel. Zij hadden verschillende kledingstukken gestolen. Beide meisjes zijn overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontroles
UTRECHT Op dinsdag zijn snelheidscontroles gehouden op de Utrechtseweg, de Rijksstraatweg en de Evenaar.

Op de Utrechtseweg werden 10 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximaal toegestane snelheid van 60 km/u, waarbij de hoogst gemeten snelheid 89 km/u was. Op de Rijksstraatweg werden twee processen-verbaal uitgeschreven voor het overschrijden van de toegestane 50 km/u, waarbij de hoogst gemeten snelheid 79 km/u was. Op de Evenaar werd één proces-verbaal uitgeschreven aan een automobilist die 71 km/u reed in plaats van de toegestane 50 km/u.

Beroving
UTRECHT Op dinsdagmiddag is een vrouw beroofd van haar portemonnee. Omstreeks 14.10 uur was de 53-jarige vrouw uit Culemborg aan het pinnen bij een pinautomaat aan de Lange Viestraat. Tijdens het pinnen, trok een man haar portemonnee uit haar hand en rende hij weg in de richting van het Vredeburg.

Het signalement van de man:
Man met getinte huidskleur. Tussen de 20 en 40 jaar oud met lengte ong. 1.75/1.80 m. Hij droeg een rode pet en donkere kleding.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900-88 44.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 35-jarige Rotterdammer aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Omstreeks 14.10 uur liep de man uit een winkel aan de Doornburglaan, zonder de producten in zijn tas af te rekenen. Een winkelbediende sprak hem hierop aan, waarna de man wegvluchtte in de richting van het Bernhardplein. Op het Prinses Christinaplein kon hij worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling
UTRECHT Op dinsdagmiddag heeft een mishandeling plaatsgevonden op de Croeselaan. Omstreeks 13.30 uur liep een 16-jarige jongen uit Tiel samen met wat vrienden in de richting van de Croeselaan. Een passerende jongen gooide een bal in het gezicht van de 16-jarige jongen, maar deze reageerde hier niet op. Hierop kwam de jongen naar de 16-jarige jongen toe en gaf hem een vuistslag in het gezicht. De politie werd ingeschakeld en de verdachte, een 17-jarige jongen uit Eindhoven, kon meteen worden aangehouden.

Mishandeling
UTRECHT Op dinsdag is een 27-jarige vrouw uit Schoonhoven mishandeld nadat een beroving mislukte. Omstreeks 12.00 uur liep de 27-jarige vrouw bellend over de Leidseweg toen een scooter met twee opzittenden langs kwam rijden. De passagier probeerde haar mobiele telefoon uit haar handen te trekken, maar dit mislukte. De vrouw trapte de passagier tegen zijn been, waarna zij wegreden. Hierna kwamen de twee verdachten weer terug en stapten af. Ze probeerden nogmaals de mobiele telefoon af te pakken, maar de vrouw schopte de verdachte weer. Hierop sloeg de man haar twee maal vol in het gezicht, waarbij ze aangezichtsletsel opliep. Hierna reden de twee verdachten weg.

Signalement van de twee verdachten:
Bestuurder scooter: Man met getinte huidskleur, tussen de 17 en 20 jaar oud. Lengte ong. 1.70/1.75 m. normaal postuur. Hij droeg een helm zonder vizier en een blauwe spijkerbroek.
Passagier scooter: Man met getinte huidskleur, tussen de 16 en 18 jaar oud. Lengte ong, 1.70/1.80 m. normaal postuur. Hij droeg donkerkleurige handschoenen. De scooter was van een klein model en lichtkleurig.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Marco Polo: 0900-88 44.