Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht 17-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Schennispleger

MIJDRECHT Op maandagavond is een man aangehouden nadat hij zichzelf onzedelijk had betast. Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie een melding dat een man in een steeg aan de Prinses Margrietlaan heen en weer liep en zich verdacht ophield. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een 34-jarige inwoner van IJmuiden aan. Na een gesprek met de melder bleek dat de man onzedelijke handelingen met zichzelf had verricht. Hierop is de man aangehouden voor openbare schennispleging en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Glijbaan beklad

MAARSSEN Op maandagmiddag zijn twee jongens en een man uit Maarssen in de leeftijd van 14 tot 23 jaar aangehouden omdat zij speeltoestellen hadden beklad. Rond 15.00 uur kreeg de politie een melding dat jeugd bezig zou zijn met het bekliederen van speeltoestellen aan de Pauwenkamp. Daar aangekomen bleek een van de jongens een glijbaan te bewerken met een viltstift. De andere twee personen hadden ook viltstiften bij zich. De stiften zijn in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt. De jongens krijgen een gepaste alternatieve straf.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT Op maandagmiddag zijn verkeerscontroles gehouden aan het Hofland en aan de Industrieweg. Tijdens de controles zijn 14 automobilisten bekeurd vanwege het niet dragen van een autogordel tijdens het rijden (8x), het niet kunnen tonen van een rijbewijs (5x) en het vervallen van de APK keuring (1x).

Winkeldief aangehouden
WOERDEN Op dinsdag 16 maart heeft de politie een man aangehouden vanwege diefstal uit een kledingwinkel aan de Leidsestraat. De 41-jarige man uit Utrecht werd rond 13.50 uur door een medewerkster van de winkel betrapt bij het stelen van kleding. De medewerkster heeft de man naar buiten gevolgd. Op haar aanwijzingen kon de politie de man aanhouden. Nader onderzoek wees uit dat de man tevens verantwoordelijk was voor poging tot diefstal uit een ander kledingzaak aan de Voorstraat. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.