Gemeente Stede Broec 17-3-2004
Wijziging afgifte Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Met ingang van 1 april aanstaande verandert de werkwijze voor de afgifte van een Verklaring Omtrent Gedrag. Bij een aantal beroepen moeten werknemers via zo?n verklaring aantonen dat zij geen strafbare feiten hebben begaan die in strijd zijn met de functie die zij willen gaan uitoefenen.

Een voorbeeld: een buschauffeur mag niet veroordeeld zijn wegens rijden onder invloed. De andere werkwijze heeft tot gevolg dat de gemeente niet meer zelf beoordeelt of er een VOG wordt afgegeven. Voortaan wordt dit uitgevoerd door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag (COVOG) dat onderdeel is van het Ministerie van Justitie.

Een aanvraag voor een VOG moet u nog wel bij de gemeente indienen. Hiervoor moeten de aanvrager, de werkgever en u een speciaal formulier invullen. Het ingevulde formulier moet u persoonlijk inleveren. Daarbij is het verplicht om een geldig legitimatiebewijs te laten zien.

De nieuwe werkwijze heeft ook gevolgen voor de prijs. Vanaf 1 april kost een VOG ? 29,50. Tot die datum betaalt u ? 3,18.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het taakveld Burgerzaken, telefoonnummer 510242 of 510243.