Grafinet


Successtory GrafiMedia dag geprolongeerd!

Dit jaar hebben wij ongeveer 200 leerlingen over de vloer gehad. Grootste delegatie kwam van het Grafisch Lyceum Rotterdam die met 122 leerlingen een bezoek brachten. Dat zij dit heel serieus aanpakten bleek wel uit het feit dat zij hiervoor de hele dag een touringcarbus hadden ingehuurd om de leerlingen in groepen heen en weer te rijden tussen Rotterdam en Schiedam. Ook was er een delegatie leraren om tijdens de rondleiding over de verschillende afdelingen te assisteren. Ook vele scholieren uit Schiedam en Vlaardingen hebben zich op deze dag laten voorlichten over het werken in de Grafische Branche.

Schot in de roos was wederom het feit dat iedereen kennis kon maken met de nieuwste mogelijkheden van het gebruik van Internet binnen de grafische industrie. Iedereen, van groot tot klein kon zelf een gepersonaliseerd adreskaartje maken via het "klantenweb" van Drukkerij Van de Water. De open dag stond bij ons echt in het teken van de jeugd.

Wij denken dat deze dag bij uitstek geschikt is geweest om jongeren een indruk te geven van het werk in de Grafische Sector. Zo hebben zij zelf kunnen ervaren dat het drukkersvak een veelzijdige bedrijfstak is met toekomst en allerlei perspectieven biedt op een leuke en interessante loopbaan in onze creatieve bedrijfstak.

Wij namen voor de derde keer deel aan de GrafiMedia dag. Wij, drukkerij Van de Water met alle medewerk(st)ers vinden het een goed initiatief om de jeugd te interesseren voor de GrafiMediabranche.

De decanen en leraren die wij over de vloer hebben gekregen vonden deze dag enorm belangrijk om de jeugd op deze manier kennis te laten maken met het hele reilen en zeilen in de drukkerij. Er zijn diverse digitale foto's genomen tijdens de rondleidingen. Na de rondleiding had iedereen dorst en honger gekregen. Na de nodige versnaperingen ging de jeugd weer schoolwaarts.

Al met al een zeer geslaagde dag.
Het drukkersvak is voelen, ruiken, horen en sfeertje proeven.

Drukkerij Van de Water B.V. Calandstraat 92
Postbus 102
3100 AC Schiedam
T. +31 10 245 25 29
F. +31 10 437 25 98
E. anja@vandewater.nl
W. http://www.vandewater.nl
---