Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan........De Vallei

Foto: Peter Molkenboer

Sinds maandag 15 maart is De Vallei afgesloten voor het doorgaande verkeer, want hier legt de gemeente nieuwe riolering aan. Deze riolering ligt aan de kant van de Bergenbuurt en loopt gedeeltelijk dicht langs de tuinen van de Zijpenberg, Waterberg, Tankenberg en Holterberg. Vervolgens worden de huisaansluitingen op het riool en een groot deel van de kabels en leidingen van de nutsbedrijven vervangen. De tuinen worden opgehoogd. Tot slot wordt de weg opgehoogd en opnieuw aangelegd. De werkzaamheden aan De Vallei duren ongeveer drie maanden. Afhankelijk van het weer kan de weg medio juni voor het verkeer open.

Omleiding
Tijdens het werk wordt het verkeer omgeleid via Oosterlengte, Noorderbreedte, Westerlengte en Keerkring. De Zijpenberg is bereikbaar vanaf de Oosterlengte of de Keerkring. De Heuvelweg blijft voorlopig bereikbaar via de Keerkring. De Heuvelweg wordt later afgesloten, omdat hier ook het riool en de kabels en leidingen van de nutsbedrijven worden vernieuwd.

Openbaar vervoer
Buslijn 34 rijdt tijdens de werkzaamheden niet meer via De Vallei. De bus gaat vanaf de Oosterlengte direct via de Noorderbreedte naar de Westerlengte. Daarna via Keerkring, Zuiderbreedte en Westerlengte weer terug naar de Terp. De haltes aan de Oosterlengte en het Scheldedal vervallen tijdelijk.

Vragen of opmerkingen?
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan kunt u bellen met het Informatiecentrum, telefoon 010-2848484