Gemeente Dordrecht


---

Ruim vijfhonderd kinderen kiezen hun favoriete speeltoestellen voor Sevenoaks

Carla Franken
Ruim vijfhonderd Dordtse kinderen hebben in februari gestemd op hun favoriete speeltoestellen voor Sevenoaks, de speelplaats in het Weizigtpark. Uit al deze kinderen zijn twee winnaars getrokken; Bettina Kuyper van de Weizigtschool en Vincent Hemmes van de Dordtse Buitenschool. Zij ontvangen vandaag van wethouder B. van der Zwaan hun prijs, een reisje naar de Efteling.

Alle Dordtse kinderen tot 15 jaar konden van 14 tot en met 29 februari

stemmen op hun favoriete toestellen voor speelplaats Seven Oaks. Uiteindelijk hebben 535 kinderen hun stem uitgebracht. Ze hebben gekozen
voor een speelhuisje in de vorm van een schip, een zandwerkplaats, een

draaicarrousel, een wip, een zeshoekschommel en een waag (een soort hangwip).

Ontwerp
De kinderen die de speelplaats bezoeken hebben de speeltoestellen gekozen, maar het ontwerp van Sevenoaks was al vastgesteld. Bij dit ontwerp staat de toegankelijkheid voor kinderen met een lichamelijke handicap centraal. De Stichting Jeugdruimte heeft de gemeente Dordrecht hiervoor beloond met een prijs van EUR 25.000,-. Dit bedrag is bestemd om de speeltoestellen in Sevenoaks, indien mogelijk, gebruiksvriendelijk te maken voor gehandicapte kinderen.

Historie
De speelplaats in het Weizigtpark is in 1949 aangelegd met geld dat beschikbaar was gesteld door de Engelse zusterstad Sevenoaks. Door haar centrale ligging en groene omgeving is het een van de meest gebruikte speelplaatsen in Dordrecht geworden. Sevenoaks is toe aan een grondige opknapbeurt, zodat de speelplek ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor kinderen. Vrijdag 16 april sluit Sevenoaks en eind juni 2004 gaat de speelplaats weer open.