Politie Groningen

Persberichten woensdag 17 maart 2004

Provincie Groningen 17-03-2004 -

Groningen: inbrekers aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht drie mannen aangehouden voor een inbraak in een makelaarskantoor aan de Verlengde Hereweg. De mannen hadden bij de aanhouding enkele computerapparatuur achter in de auto liggen die vermoedelijk afkomstig was van de betreffende inbraak. Getuigen tipten de politie waarbij het kenteken van de auto werd doorgegeven. Onmiddellijk werden de beschikbare politie-eenheden gemobiliseerd om uit te kijken naar de betreffende auto. Korte tijd later werd de auto gesignaleerd op de Eikenlaan in Groningen. De auto volgde vervolgens de ring om Groningen. In de omgeving van de Beneluxweg werd het voertuig tot stoppen gedwongen. De drie inzittenden waren een 25-jarige inwoner van Zuidlaren, een 39-jarige inwoner van Eelde en een 39-jarige inwoner van Groningen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: overval op zonnestudio
Dinsdagavond vond er een overval plaats op een zonnestudio aan de Nieuwe Sint Jansstraat in Groningen. Een gemaskerde man kwam de zaak binnen en bedreigde een personeelslid met een mes en vermoedelijk een vuurwapen. Nadat hij een klein geldbedrag had ontvangen verdween hij onmiddellijk daarna weer uit de zaak en reed weg op een vouwfiets. Aan de hand van het signalement hield de politie korte tijd later in de omgeving een man aan. Deze bleek bij nader onderzoek niets met de overval te maken te hebben, reden waarom hij weer op vrije voeten werd gesteld. De politie is op zoek naar getuigen, met name een fietser die de dader heeft gezien toen deze kort na de overval de zonnestudio weer verliet. Deze getuige en eventueel anderen worden verzocht contact op te nemen met het roofcoördinatieteam van de politie in Groningen, te bereiken onder 0900-8844.

Groningen: alcomobilist zonder rijbewijs
Een 24-jarige automobilist uit Groningen is dinsdagavond aangehouden voor het rijden onder invloed. Tevens was hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij werd aangehouden op de Hortensiastraat in de Stad. Aan het politiebureau bleek dat hij 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: inbrekers aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht een 22 en een 24-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor een inbraak in een buurtgebouw aan de Rijksweg in Groningen Getuigen hadden de twee zien inbreken en tipten de politie. De beide jongemannen werden kort na de inbraak in de omgeving aangetroffen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft maandag in een woning aan de Adriaan Pauwstraat in Groningen een professionele hennepkwekerij opgerold. In het pand werden in twee vertrekken 329 planten gekweekt. De planten en de apparatuur, zoals 16 assimilatielampen, koolstoffilters, ventilatoren en elektrisch materiaal zijn vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de 20-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bromfietscontroles
Ronde Friesestraatweg en het Waterlooplein in Groningen zijn dinsdag bromfietscontroles gehouden. In totaal werden 60 bromfietsen geselecteerd voor een nader onderzoek. Daarvan bleken 28 bromfietsen een te hoge constructiesnelheid te hebben. Drie bromfietsen moeste nader onderzocht worden en zijn meegenomen naar het bureau. Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor bromfietscertificaat (8) en technische gebreken (9).

Ten Post: vrouw gebeten door herdershond
Een 30-jarige vrouw uit Ten Post is dinsdagmorgen op de Rijksweg door een herdershond gebeten. De vrouw was in de buurt van de benzinepomp aan de Rijksweg aan het joggen. Op dat moment werd zij door een loslopende hond gebeten. Hierop werd de politie gealarmeerd. De hond bleek onder een afrastering van een nabijgelegen woning te zijn gekropen. Inmiddels bleek de hond zich weer achter de afrastering te bevinden. De afrastering werd door de politie professorisch gerepareerd.

Den Andel: vrouw (39) zwaar gewond bij verkeersongeval
Een 39-jarige vrouw uit Den Andel is dinsdagochtend bij een verkeersongeval op de Andelsterweg zwaar gewond geraakt. De vrouw was met haar auto in een slip geraakt en vervolgens tegen een boom gebotst. De bestuurster zat bekneld in haar auto en werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Het slachtoffer werd op de plaats van het ongeval door het personeel van de traumaheli en het ambulancepersoneel gestabiliseerd. Zij werd vervolgens met de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw liep ernstige verwondingen aan het hoofd op. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Holwierde/ Bedum / Ter Apel / Wildervank: snelheidscontroles De politie heeft woensdagmiddag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden. Op de N33 bij Holwierde werden in totaal 414 voertuigen gecontroleerd. Hierbij reden 19 bestuurders te hard. Ook op de N46 bij Bedum werd de snelheid gemeten. Van de in totaal 1970 passerende voertuigen reden twee bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan. Verder werd op de N33 bij Wildervank een radarcontrole gehouden. Hier passeerden 1337 voertuigen, waarvan acht bestuurders te hard reden. Ten slotte werd op de A.G. Wildervanckweg, de Provincialeweg N366, een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 810 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden vijf bestuurders te hard.

Hoogezand: politie houdt vrouw voor bedreiging aan
In de Pieter Langendijkstraat heeft de politie dinsdagnacht een 18-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden voor bedreiging. De verdachte had een 24-jarige vrouw bij haar woning in woorden bedreigd. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Bij de woning werd de 18-jarige aangehouden en ingesloten. Zij zal vandaag worden gehoord. De bedreigde vrouw doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: man onder invloed op gestolen brommer
De politie heeft dinsdagnacht op de Sorghvlietlaan een 21-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De Veendammer werd door agenten op zijn brommer gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Tevens bleek de man een aanrijding te hebben gehad, waardoor de brommer zwaar beschadigd was. Hij kon ook geen bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs overhandigen. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Veendammer 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek de bromfiets bij navraag gestolen te zijn. Volgens eigen zeggen had hij de bromfiets met een stereotoren geruild bij een hem bekende man. De verdachte is gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De bromfiets is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.