Ingezonden persbericht


Knoworries wint Niet Dom Trofee

Knoworries uit Nieuwegein ontving maandag 15 maart de Niet Dom Trofee, een prijs voor het succesvol doorvoeren van innovatie in de onderneming. De jury wees Knoworries unaniem als winnaar aan omdat het bedrijf zijn doelstellingen elke keer weer weet te realiseren door alert te zijn op de ontwikkelingen in de markt en daar met vernieuwingen op in te spelen. Met de Niet Dom Trofee wil Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, mkb'ers in de Provincie Utrecht stimuleren om vernieuwingen door te voeren.

Knoworries is gespecialiseerd in het beheer van kleine tot zeer uitgebreide (ict-) netwerken. De jury had veel lof voor het feit dat Knoworries zich onderscheidt door een product te bieden wat in grote mate tegemoet komt aan de wensen die door het MKB gesteld worden. Het bedrijf heeft op een bijzondere wijze een verband gelegd tussen communicatie en techniek en is daardoor absoluut vernieuwend voor de branche die geregeerd wordt door techneuten. Daarbij is er binnen Knoworries een langetermijnvisie voor innovatie die gebaseerd is op de persoonlijke normen en waarden van de ondernemer.

De twee overige genomineerden waren www.bedrijfsuitje.nl en Plexwood Products B.V., beide gevestigd in Utrecht. Bedrijfsuitje.nl dankte de nominatie aan het feit dat de altijd vooruitstrevende ondernemer constant vernieuwingen realiseert in zijn bedrijf, zowel primair in zijn dienst als ook in personeelsbeleid en relaties. Plexwood was genomineerd omdat de onderneming er in geslaagd is om een geheel nieuw productassortiment met succes in de vrij conservatieve bouwmarkt te zetten.

De jury bestond uit Harm van Veldhuizen (KvK Gooi- en Eemland), Joop Hoogendijk (Hoogendijk), Willemien Wink (WTS Vertalingen), Michiel Bergshoef (Provincie Utrecht) en Hans Rademaker (Ibis, winnaar van vorig jaar). De Niet Dom Trofee werd voor de veertiende keer uitgereikt tijdens de jaarbijeenkomst van Syntens. Spreker Frans Nauta, voorzitter van Nederland Kennisland en secretaris van het Innovatieplatform, lichtte de rol van het innovatieplatform toe en benadrukte nogmaals het belang van vernieuwing in het MKB.

Voor meer informatie en foto's van de bijeenkomst en uitreiking kunt u contact opnemen met Syntens Utrecht, Elsien Struif Bontkes, (030) 232 46 00, esb@syntens.nl.

Syntens
http://www.syntens.nl

Bezoekadres:
Waterstraat 47
3511 BW Utrecht

Postadres:
Postbus 8550
3503 RN Utrecht
Tel: (030) 232 46 00 Fax: (030) 234 30 67