Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht 17-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Daders vernielingen autos aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Met de aanhouding van drie inwoners uit Bunschoten-Spakenburg heeft de politie van het district Eemland noord 67 aangiften van vernielingen aan autos opgelost.

De vernielingen vonden plaats in de nacht van 27 op 28 februari in een aantal straten in Bunschoten-Spakenburg. Door de verdachten werden ongeveer 200 banden lek gestoken, autos bekrast en spiegels vernield. De twee 18-jarige - en de 17jarige daders uit Bunschoten-Spakenburg bekenden de feiten en verklaarden de vernielingen onder invloed van alcohol en uit balorigheid te hebben gepleegd.

Politie lost 28 woninginbraken op

BAARN Na de aanhouding van 24-jarige tasjesrover op 6 februari werd door het woninginbrakenteam van het district Eemland noord een onderzoek ingesteld naar zijn mogelijke betrokkenheid bij gepleegde woninginbraken.

Dit onderzoek heeft geleid tot de oplossing van 28 gepleegde woninginbraken in de gemeente Baarn. De feiten werden gepleegd tussen de maanden december 2003 en februari 2004. De verdachte brak in door middel van insluiping of het ingooien van een ruit. Zijn buit bestond veelal uit geld, sieraden en telefoons. Hij is overgedragen aan justitie en zit nog steeds vast.

Fietser gewond

BAARN Op dinsdag 16 maart raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.20 uur reed een 14-jarige jongen uit Baarn met zijn mountainbike over het fietspad van de Torenlaan. Hij wilde via de oversteekplaats de Javalaan oversteken. Het voor hem van links komende verkeer stond stil en hij reed tussen twee autos door. Daarbij zag hij een voor hem van rechts komende 20-jarige automobilist uit Hilversum over het hoofd en werd hij door de auto geschept.

De jongen is met gezichtsletsel per ambulance naar het Streekziekenhuis in Hilversum gebracht.

Inbraak

BAARN Op dinsdag 16 maart is een jongeman aangehouden na een inbraak.

Rond 15.20 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een pand aan de Brinkstraat. Ter plaatse meldde een getuige dat hij had gezien dat twee jongens via een plat dak aan de achterzijde van een pand op de eerste verdieping een raam hadden opengebroken en het pand waren binnengegaan. Even later kwamen zij weer naar buiten en gingen er vandoor.

Aan de hand van het signalement stelden politiemensen een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij één van de verdachten, een 18-jarige jongeman uit Soest, op de Eemstraat aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Uit het pand bleek niets te zijn weggenomen. Naar de andere verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.