Politie Drenthe

Woensdagmorgen 17-03-04

Assen 17-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijding auto/pony
GEESBRUG - Dinsdagavond rond 22.00 uur reed een 50-jarige vrouw uit Zwinderen met haar auto over de Verlengde Hoogeveensevaart toen ze plotseling een pony voor de auto kreeg. De Shetlander was uitgebroken en liep op straat. De vrouw kon de pony niet meer ontwijken en het dier raakte zwaar gewond. Een veearts heeft de pony ter plekke afgemaakt.

Overstekend kind aangereden
SLEEN - Dinsdagmorgen omstreeks 8.00 uur is een 5-jarig meisje uit Sleen op de Bannerschultestraat aangereden door een 22-jarige automobiliste uit Oosterhesselen toen ze plotseling de weg overstak. Het meisje liep een hoofdwond op en werd ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

Vrouw gewond bij aanrijding
OOSTERHESSELEN - Dinsdag rond het middaguur is een 64-jarige vrouw uit Zwinderen gewond geraakt bij een aanrijding. Ze reed met haar personenauto over de Pandijk en kreeg daar geen voorrang van een 37-jarige man uit Geesbrug. Deze stak met zijn vrachtauto vanaf de Waterveenseweg de Pandijk over en de personenauto botste tegen de zijkant van de vrachtauto. De Brandweer bevrijdde de vrouw uit de auto dor het dak te verwijderen. De vrouw is met een gebroken borstbeen, een gebroken rib, en knieletsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht.

Fietser breekt arm bij ongeval
RODEN - Dinsdagavond is tegen 19.00 uur een 60-jarige vrouw uit Roden op haar fiets aangereden op de rotonde van het Julianaplein bij de Trambaan door een 37-jarige man uit Peize. Deze sloeg met zijn bestelauto af terwijl de fietser de rotonde bleef volgen. De vrouw is met een gebroken linkerarm naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht.

Met drank op de bocht uit
NIJEVEEN - Dinsdagavond is een 25-jarige man uit Meppel met zijn auto op de Klosseweg met te hoge snelheid de bocht uitgegaan. Hij kwam aan de andere kant van de sloot terecht. De man had gedronken. De ademtest kwam uit op 545, ruim voldoende voor een proces-verbaal.

Man met gestolen bromfiets aangehouden
HOOGEVEEN - Dinsdagavond kreeg de politie een melding dat een man met zijn hoofd onder het bloed op een bromfiets in de Grote Kerkstraat reed. Toen de man later werd aangetroffen in de buurt bleek de bromfiets die hij bij zich had eerder die middag te zijn gestolen in het centrum. De eigenaar zat net aan het bureau om aangifte te doen. De verdachte, een 27-jarige man uit Apeldoorn, is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Verdachte auto-inbraak aangehouden
ASSEN - Dinsdagavond is een 17-jarig meisje uit Assen aangehouden nadat ze in de Cort van der Lindenstraat op heterdaad was betrapt bij een inbraak in een auto. Buurtbewoners hadden haar uit een geparkeerde auto gehaald en keurig overgedragen aan de inmiddels ter plaatse gekomen agenten. Bovendien wisten ze te vertellen dat er nog drie jongens bij de inbraak betrokken waren. Na een onderzoek werden dezelfde avond nog drie verdachten aangehouden, jongens uit Assen, een van 15 en twee van 17 jaar. Zij zijn allen ingesloten voor een nader onderzoek. Zij worden verdacht van meerdere inbraken, maar ook van vernielingen.

Winkeldief aangehouden
ASSEN - Dinsdagmiddag is een 66-jarige man zonder vast adres in Nederland aangehouden na diefstal van twee paar schoenen in een winkel aan het Koopmansplein. Hij kreeg een dagvaarding.