Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ISM neemt Codim Interactive Media over

Synergie tussen bedrijven resulteert in slagvaardig full-service bureau voor e-business, web-applicaties en interactieve communicatie

Rotterdam, 17 maart 2004 - ISM, de specialist op het gebied van e-business oplossingen, heeft per 1 maart Codim Interactive Media BV uit Eindhoven overgenomen. De overname van Codim levert een krachtige organisatie op waarbinnen 55 gedreven specialisten resultaatgerichte e-business oplossingen realiseren. De inzet van hoogwaardige technische kennis en componenten en een optimale "user experience" voor de verschillende gebruikersgroepen wordt hiermee op een nog hoger niveau gebracht. De synergie stelt beide bedrijven in staat om nog effectiever innovatieve producten te ontwikkelen op het gebied van webapplicaties, e-business oplossingen, internet en intranet omgevingen.

Codim heeft een rijk verleden op het gebied van de realisatie van nieuwe media die via internet, CD-rom en video worden gedistribueerd. Met meer dan 10 jaar ervaring in het vak behoort het bedrijf tot de generatie mediabedrijven die de opkomst en de ontwikkelingen van nieuwe media hebben meegemaakt. In die periode heeft de organisatie zich ontwikkeld tot een veelzijdig interactief multimediabureau, van concept tot en met realisatie. De specialisten van Codim Interactive Media beschikken dan ook over een aanzienlijke hoeveelheid ervaring en expertise op het gebied van multichannel communicatietrajecten, grafisch- en interaction design en e-learning. Codim werkt onder meer voor BDO, DAF Trucks, Vapro, 3VO, Unilever Bestfoods, Canon en het Voedingscentrum.

"Met de overname van Codim Interactive Media is ISM nog beter in staat om organisaties te voorzien van e-business oplossingen met resultaat", aldus Karel van der Woude, managing partner van ISM. "Binnen Codim is een enorme hoeveelheid aanvullende conceptuele en technische kennis en ervaring aanwezig op het gebied van interactieve communicatie met diverse doelgroepen en de daarbij behorende disciplines van interaction design en conceptontwikkeling."

Beide organisaties blijven opereren vanuit de huidige locaties en onder dezelfde naam en maken deel uit van de ISM Groep. Het management van deze groep van innovatieve ondernemingen wordt gevormd door het huidige management van ISM BV.

Over ISM

ISM BV, opgericht in 1992, is een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in resultaatgerichte e-commerce oplossingen. Uitgangspunt is de inzet van een multichannel strategie waarbij diverse middelen zoals webbrowser, mobiele devices, interactieve terminals en aanwezige fysieke verkooppunten worden ingezet. De oplossingen, gebaseerd op open industriestandaarden (Microsoft Solutions Framework) en in-house ontwikkelde SANA-componenten, worden op basis van beschikbare technologieën geïmplementeerd. SANA(tm) is een verzameling van standaard e-commerce modules inclusief een geavanceerd site en contentmanagement systeem. Toepassing van deze oplossingen resulteert in meer omzet, een hoger serviceniveau en verbetering van de efficiency. Tevens biedt ISM diensten voor webhosting, applicatiebeheer en security. ISM is Certified Microsoft Partner. De oplossingen van ISM worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals Free Record Shop, Neckermann Business Services, Heineken, Boekhandelsgroep Nederland, Vitae. Essent, Shell, Amstel, Bruna, Kruidvat en Eneco. Meer informatie vindt u op www.ism.nl.

Over Codim Interactive Media

Codim is gespecialiseerd in de inzet van hoogwaardige interactieve media waarbij internet, CD-rom en video worden ingezet als distributievormen van hoogwaardige communicatieve concepten. Binnen Codim is substantiële kennis en ervaring aanwezig op het gebied van grafisch- en interaction design, interactieve comunicatie, mediaproductie en e-learning. Voor meer informatie www.codim.nl