Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 maart 2004

Aanrijding met letsel

Voetganger gewond bij aanrijding met snorfietser

Hengelo

Dinsdag 16 maart reed een 81-jarige man uit Hengelo op zijn snorfiets op het fietspad van de Veloursstraat in Hengelo. Bij het inrijden van de tunnel zag hij 37-jarige vrouw uit Hengelo over het hoofd, die op de rand van het trottoir en het aanliggende fietspad stond. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw een hoofdwond en hersenschudding opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-032161)

Twee aanhoudingen bij verkeerscontrole

Twee verdachten aangehouden voor resp. overtreding Opiumwet en poging doodslag

Dinsdagmiddag 16 maart werd tijdens een verkeerscontrole aan de Broekhoekweg in Losser een 25-jarige man uit Rheine aangehouden wegens het uitvoeren van softdrugs. Bij hem werden 3,4 gram wiet en 7,2 gram hash aangetroffen. Hij had de drugs bij een koffieshop in Enschede gekocht en wilde hiermee Duitsland inrijden.

Een 19-jarige man uit Losser werd omstreeks 16.15 uur aangehouden. De man had aan het begin van de middag tijdens de controle een stopteken gekregen, dat hij echter negeerde. Een van de politieagenten moest opzij springen om de auto van de 19-jarige te ontwijken, waarna de 19-jarige bestuurder in volle vaart doorreed. Hij werd nog diezelfde middag aangehouden wegens poging doodslag. De verdachte is in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. (bps: 04-032360/04-032334)

Autokraken

In vijf auto's werd ingebroken

Diepenheim

In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 maart werd in Diepenheim in vijf auto's ingebroken. In de meeste gevallen werd het portierslot geforceerd en werden radio/cd-spelers weggenomen. Door de eigenaars werd inmiddels aangifte gedaan. De inbraken vonden plaats aan de Bekkenkamp (2x), Kremersweide, Raadhuisstraat en Haaksbergerstraat.

Letsel bij aanrijding

Man ernstig gewond bij aanrijding tussen personenauto en vrachtauto

Hengelo

Woensdagmorgen 17 maart reed een 46-jarige automobilist uit Hengelo over de A1 vanuit Hengelo richting Oldenzaal. Hij was bezig met een inhaalmanoeuvre en reed derhalve op de linker rijstrook. Op het moment dat hij ter hoogte van de achterzijde van een vrachtauto met oplegger reed, stuurde hij door nog onbekende oorzaak naar rechts en botste tegen de achterzijde van de oplegger. Hierdoor werd de auto onbestuurbaar en tolde meerdere keren over de kop. De auto kwam uiteindelijk op het midden van de rijbaan tot stilstand. De 46-jarige man liep ernstig hersenletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. De vrachtwagen werd bestuurd door een 37-jarige man uit Antwerpen. De Zuidbaan van de A1 is ruim een uur afgesloten geweest vanaf de afslag Borne tot aan de afslag Hengelo-Noord. (bps: 04-032671)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --