Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 maart 2004

Schennispleger

Meisje van 11 geconfronteerd met schennispleger, politie zoekt getuigen

Wierden

Dinsdagmiddag 16 maart omstreeks 13.15 uur liep een 11 jarig meisje uit Wierden over het Kruizemunthof in haar woonplaats. Het meisje liep vanuit de richting van de Aadorpsweg en vlak voor de Marjoleinlaan stopte een auto naast het trottoir waar zij liep. Zij zag dat het portierraam van de auto geopend was en dat de bestuurder zijn broek naar beneden schoof en haar zijn geslachtsdeel toonde. Zij is direct doorgelopen naar school waar de moeder van het meisje en de politie zijn gebeld. Aangifte werd gedaan. Het gaat om een blanke man van ongeveer 50 jaar met donker haar, iets kalend en een wat dikkere neus. De man zat in een licht groene auto waarvan op dit moment verdere gegevens ontbreken. Wellicht zijn er echter mensen die rond het genoemde tijdstip deze auto met daarin de bestuurder ook hebben gezien. Volgens het slachtoffertje liepen er meerdere mensen, waaronder een mevrouw die honden aan het uitlaten was. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer over deze man en zijn auto kunnen vertellen. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-032402)

Snelle beginnende bestuurder

19 jarige, na zes maanden rijbewijs weer kwijt, na het rijden van 170 waar 100 is toegestaan

Enschede

Dinsdagmiddag 16 maart omstreeks om ongeveer 12.45 uur werd door een surveillerende politieman geconstateerd dat een automobilist met grote snelheid reed over de A 35 in de richting van de Zuiderval in Enschede, daar waar 100 km per uur is toegestaan. Geconstateerd werd dat de snelheid rond de 170 km per uur bedroeg. De bestuurder, een 19 jr. Enschedeer, werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs, wat hij nog maar zes maanden in zijn bezit had, is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt (bps: 04-032344)

Fietsen in voetgangersgebied

101 bekeuringen in twee uurtjes tijd

Enschede Dinsdag 16 maart hebben een zestal politiemensen van bureau Enschede - Binnenstad een controle uitgeoefend in het centrum, met name Van Loenshof en Langestraat. Gecontroleerd werd op het fietsen in het voetgangersgebied. In twee uurtjes tijd, 's morgens een uur en 's middags een uur, werden in totaal 101 overtreders bekeurd. Iedere overtreder heeft een bekeuring uitgeschreven gekregen van 25 euro. Sinds kort zijn na de renovatie van het voetgangersgebied alle borden die hierop betrekking hebben weer geplaatst. De politie zal de komende tijd extra toezien op de naleving hiervan. (bps: 04-032484

Notoire winkeldief aangehouden

Politiemensen zien een "bekende" een winkeldiefstal plegen

Enschede

Dinsdagmiddag 16 maart omstreeks 15.30 uur zagen politiemensen, die te voet en in uniform in de Klanderij in Enschede liepen, een notoire winkeldief. Hij ging een van de winkels binnen en van buiten de winkel werd gezien dat de man iets onder zijn jas stopte en snel de winkel weer uitkwam. Hier werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bleek dat hij, een 30jr. Enschedeer, onder zijn jas een scheermes had verstopt. Verder werden in zijn kleding nog diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Aan het bureau is hij in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Omdat de 30 jr. voorkomt op de lijst veelplegers zal hij bij justitie worden voorgeleid. (bps: 04-032447)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --