GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie 17 maart 2004 11:13
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vragen over het niet-uitvoeren van Europese geluidsregels op regionale vliegvelden

(17 maart 2004)

Kamervraag
Vragen van lid Duyvendak aan de Staatssecretaris voor Verkeer en Waterstaat en de Staatssecretaris voor Milieu, 17 maart 2004


1) Hebt u kennis genomen van de antwoorden van de Eurocommissaris voor Milieu op vragen van Europarlementariër De Roo over Richtlijn 2002/49/EG inzake geluidsbelastingkaarten en actieplannen (vraag P-0408/04, beantwoord 10 maart 2004)?


2) Klopt het dat u slechts voor Schiphol een geluidsbelastingkaart en actieplan opstelt, hoewel dat volgens de richtlijn voor alle vliegvelden met meer dan 50.000 vliegtuigbewegingen verplicht is, dus ook voor Rotterdam, Groningen en Maastricht en wellicht Lelystad?


3) Deelt u de conclusie van Eurocommissaris Walström dat u ook voor deze vliegvelden, gezien hun omvang, geluidsbelastingkaarten en actieplannen moet opstellen?
4) Hoe verhoudt dit zich met uw schrijven in kamerstuk 29021 nr. 6 waarin u slechts Schiphol noemt als luchthaven om deze geluidsbelastingkaarten en actieplannen voor op te stellen?


5) Wanneer zijn deze geluidsbelastingkaarten en actieplannen voor de overige luchthavens gereed?


6) Op welke wijze zullen de geluidsbelastingkaarten, conform de voorschriften in de Richtlijn, aan het publiek bekend worden gemaakt?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -