Ingezonden persbericht


Trend Micro demonstreert nieuwe beveiligingsoplossingen voor thuismarkt tijdens CeBIT 2004

Nieuwe-generatie routers en gateways voor thuisnetwerken

Utrecht, 17 maart 2004 - Trend Micro, Inc., vooraanstaand leverancier op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), demonstreert tijdens CeBIT 2004 zijn nieuwe oplossingen voor de beveiliging van thuisnetwerken. Deze oplossingen zijn gebaseerd op de Trend Micro-technologie en ontwikkeld in samenwerking met hardwareleveranciers en leveranciers van netwerkapparatuur. CeBIT is de grootste beurs voor IT en telecommunicatie en vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 24 maart in Hannover (Duitsland). Trend Micro is te vinden op stand G20 in hal 6.

Volgens een recent rapport van onderzoeksbureau In-Stat/MDR (The Western European Home Networking Market, oktober 2003) zullen er eind 2007 15 miljoen thuisnetwerken in Europa zijn. Deze netwerken bestaan meestal uit een aantal pc's en een router die gebruikmaken van een breedbandverbinding. Thuisnetwerken zijn vaak lastig en kostbaar te beheren. Zo draaien diverse security-oplossingen en softwareversies op verschillende pc's. Hierdoor - en door het feit dat breedbandverbindingen altijd online zijn - zijn thuisnetwerken kwetsbaar voor netwerkvirussen, wormen en hackers.

"De combinatie van de groei in het aantal huishoudens met meerdere pc's en de snelle acceptatie van breedband en thuisnetwerken stelt consumenten die zichzelf tegen de nieuwste internetbedreigingen willen beschermen, voor uitdagingen", zegt Beau Roberts, directeur Product Management Consumer Products bij Trend Micro. "Door onze expertise te koppelen aan die van leveranciers van hardware voor thuisnetwerken, komen we tegemoet aan de eisen van consumenten op het gebied van beveiliging en beheer. Dit alles met eenvoudig te gebruiken en kosteneffectieve oplossingen."

Onafhankelijke hardwareleveranciers kunnen met de Trend Micro-technologie veilige thuisrouters en -gateways ontwikkelen, die thuisnetwerken of kleine kantooromgevingen beschermen tegen virussen, hackers en andere internetbedreigingen. Deze technologie biedt de basis voor centraal beheer van beveiligingseisen voor diverse pc's. Zo kunnen consumenten diverse toegangsniveaus instellen voor verschillende gezinsleden. Klanten kopen, installeren, registreren, updaten en vernieuwen hun beveiligingssoftware centraal, waardoor ze tijd en geld besparen. Het is niet langer nodig verschillende softwareoplossingen te registreren en te installeren. Via diverse service providers kunnen ouders 'parental control' instellen, waardoor ze met minimale configuratie het computergedrag van hun kinderen kunnen controleren.

De thuisrouters en -gateway-producten op basis van Trend Micro-technologie zijn naar verwachting vanaf Q3 van 2004 beschikbaar.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.