Gemeente Gouda



datum: 17 maart 2004
afdeling: Communicatie en pers-voorlichting
contactpersoon: Monique Schoelitsz
telefoon: 0182-588674

zekerheid voor bewoners Rode Dorp

De rechten en plichten voor de bewoners van het Rode Dorp liggen sinds maandag 15 maart jongst leden vast in een sociaal statuut. Wethouder Jan Vermeij, dhr. P de Klerk van Woningstichting Het Volksbelang en dhr. A. Kalmeijer van huurdersvereniging Ons Volksbelang hebben hiervoor een convenant ondertekend.

In het convenant staan de uitgangspunten die de drie partijen zijn overeengekomen voor de herontwikkeling van het Rode Dorp (gebied rondom de Parkstraat) zoals: over het informeren van bewoners, het leefbaar houden van de wijk en het maken van een herhuisvestingsplan. In het sociaal statuut, dat onlosmakelijk verbonden is aan het convenant, staan verder uitgewerkte afspraken en regelingen rondom de verhuiskos-tenvergoeding, stadsvernieuwingsurgentie, sloop en herontwikkeling.

Bij de herontwikkeling van het Rode Dorp gelden dezelfde herhuisvestingsvergoedingen als bij projecten binnen de wijkontwikkeling Korte Akkeren en Gouda Oost. Zowel de huurdersvereniging Ons Volksbelang als Woningstichting Het Volksbelang zagen deze gelijkstelling van regelingen als opmaat voor het sociaal statuut voor het Rode Dorp. De onderhandelingen konden daardoor snel worden afgerond en verliepen in een zeer goede sfeer.

In de loop van dit jaar stelt de gemeente samen met Het Volksbelang de peildatum vast vanaf wanneer de bewoners daadwerkelijk aanspraak kunnen maken op bijvoorbeeld de verhuiskostenvergoeding en de stadsvernieuwingsurgentie zoals vermeld in het sociaal statuut. Het sociaal statuut geldt echter niet voor bewoners die op dit moment een woning met een tijdelijk contract ofwel antikraak-contract hebben.


----einde bericht-----

Footer