Gemeente Hoogeveen


Het Torentje Het laatste Torentje

---

17 maart 2004

Inhoud

17 maart 2004

*
Inhoud

*
Nieuw systeem inzameling van huisvuil komt er aan
*
Geen vergadering gemeenteraad

*
Collecten

*
Oud papier

*
Agenda College

*
Toeristenmarkt Slowakije en Tsjechië in Raadhuis
*
Seniorenritten in Hoogeveen

*
Laatste raadhuisdebat in burgerzaal gemeentehuis
*
Besluitenlijst B&W

*
Militairen uit 1814 belegeren museum de 5000 Morgen
*
Rijkswaterstaat legt plusstroken aan op A28
*
Collecteren voor Prins Bernhard Cultuurfonds en eigen verenigingskas

*

Mededelingen

*

Goedkeuring bestemmingsplan 'Wolfsbos, deelplan Leeuweriklaan'
*
Verkeersbesluit

*
Wet Milieubeheer

*
Wet Milieubeheer

*
Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer
*
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

*
Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan
*
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

*
Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

*
Bouw- en sloopvergunningen

*
Kapvergunningen

*

Nieuw systeem inzameling van huisvuil komt er aan

In de loop van april begint een omvangrijke ombouw- en vervangingsoperatie van huisvuilcontainers in Hoogeveen. De gemeente stapt binnenkort geheel over op het om en om ophalen van huisvuil. Dat betekent dat de ene week groente-, fruit- en tuinafval (GFT) wordt opgehaald en de andere week restafval.

Bij de meeste inwoners van Hoogeveen valt deze week een brief op de deurmat met informatie over de omschakeling naar het alternerende systeem van huisvuilinzameling, zoals dat in het reinigingsjargon heet. In het gebied dat bij de gemeentelijke herindeling in 1998 is toegevoegd aan Hoogeveen bestond het systeem met de groene en de grijze container al.

De gemeente is ook begonnen met het aanschaffen van huisvuilwagens met een grijparm aan de zijkant. De reinigingsmedewerkers achterop de auto verdwijnen. Het legen van de containers gebeurt op deze auto's vanuit de cabine door de chauffeur.

Verschillen

De ombouwoperatie pakt voor iedereen anders uit. De een heeft al wel een groene container, de andere nog niet en sommige grijze containers moeten vervangen worden. Afhankelijk van uw situatie wordt de komende tijd bij u een groene of grijze container geleverd, de oude duobak omgebouwd tot een container voor restafval of containers voorzien van een chip.

De chip bevat adresgegevens, zodat bij het legen de containers herkend kunnen worden door de computer in de vuilnisauto. Zodra de ombouwoperatie is voltooid, gaat meteen het om en om ophalen van huisvuil in. Voor mensen in flats verandert er voorlopig niets. Zij blijven gebruik maken van de verzamelcontainers.

Gratis informatienummer

Wat er precies bij u moet gebeuren staat in een brief, die deze week wordt verstuurd. Heeft u vragen, dan kunt u bellen met het gratis nummer informatienummer: 0800-0200036. Dit nummer is bereikbaar vanaf 15 maart tot en met 11 juni 2004, op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Geen vergadering gemeenteraad

De gemeenteraadsvergadering, die gepland stond op 25 maart, gaat niet door wegens gebrek aan agendapunten.

Collecten

Deze week wordt er gecollecteerd voor het Nationaal Reuma Fonds. Volegende week collecteren vrijwilligers voor Simavi.

Oud papier

Donderdag 18 maart

PCB de Krullevaar. Het oud papier wordt opgehaald vanaf 18.30 uur.

Zaterdag 20 maart

Papieractie Samenwerkende Scholen. U kunt het oud papier van 9.00 uur tot 11.30 uur naar de containers op de parkeerplaats Prieswijk-Oost brengen.

Agenda College

In de agenda van het college kunt u lezen wat er de komende week op het programma staat voor de burgemeester en wethouders.


* Wethouder Wietze van der Zwaag is vanavond aanwezig op het sportgala in sporthal de Valkenlaan van 19.30 uur tot 20.30 uur.
* Op maandag 22 maart is wethouder Thijs Leistra op openbare basisschool De Driesprong in Nieuwlande. Hij reikt daar de prijs voor de batterijenwedstrijd uit die de school heeft gewonnen.
* Woensdag 24 maart is het boomfeestdag. Wethouder Jan Stoefzand plant om 9.00 uur de eerste boom aan de zwembadweg. Daarna planten de leerlingen van de Juliana van Stolbergsschool de rest van de bomen.

Toeristenmarkt Slowakije en Tsjechië in Raadhuis

De Stichting Stedenband Hoogeveen-Martin houdt samen met de Vereniging Vrienden Nederland - Tsjechië en Slowakije een toeristenmarkt op zaterdag 27 maart in de burgerzaal van het Raadhuis. Europarlementariër Albert Jan Maat (CDA) opent de markt om 10.00 uur. De toeristenmarkt staat in het teken van toetreding van Slowakije tot de Europese Unie op woensdag 1 mei 2004. De toegang tot de markt is gratis.

Een delegatie van zeven personen uit Martin is aanwezig met folkloristische muziek en promotie-artikelen. Daarnaast presenteren de werkgroepen gezondheidszorg, natuur en milieu, welzijn, cultuur en toerisme, levensbeschouwingen en politiek en economie van de stedenband zich op de markt. Bezoekers kunnen de hele dag terecht bij de stands van de werkgroepen en deskundige uitleg krijgen over hun activiteiten. Scouting Hoogeveen presenteert zich op het grasveld voor het Raadhuis. De scouts houden onder andere een ballonnenactie

Actie

Tijdens de markt houdt de werkgroep gezondheidszorg van Stichting Stedenband Hoogeveen-Martin enkel acties voor Martin. Voor de gehandicapte kinderen in het tehuis Motyl in Martin vraagt de werkgroep bezoekers om gebruiksartikelen en speelgoed voor de kinderen mee te nemen. Daarnaast kan de werkgroep rolstoelen, rollators, postoelen, beddegoed(lakens en slopen) gebruiken voor de Hospice in Martin. Voor het kindertehuis Detsky Domov zamelt de werkgroep speelgoed, knuffels en baby-peuterkleding in. Verder wil de stedenband een speel-o-theek opzetten in Martin waarvoor schoon en heel constructie- en ander educatief speelgoed nodig is.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Afke de Vries van de Stichting Stedenband, telefoon: 270426. Mensen die problemen hebben met het vervoer van grote spullen kunnen zich met naam en telefoonnummer op de toeristenmarkt melden. De Stedenband zorgt voor het vervoer van grote voorwerpen.

Hoogeveen heeft sinds 1990 een stedenband met de Slowaakse stad Martin. Elke vijf jaar houdt de Stichting Stedenband een toeristenmarkt..

Seniorenritten in Hoogeveen

De verenigde verkeersveiligheidorganisatie 3VO houdt op donderdag 22 april seniorenritten in Hoogeveen. De seniorenrit is een verkeerstest, speciaal voor ouderen. De test is opgezet omdat ouderen relatief vaak slachtoffer zijn in het verkeer. Een oorzaak hiervan kan de rijstijl zijn, maar ook onbekendheid met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe regels. Voorafgaand aan de rit krijgen deelnemers op donderdag 15 april een theorieles.

De rit

U rijdt onder begeleiding van een rij-instructeur met uw eigen auto een route door Hoogeveen. De rit duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop bespreekt de instructeur met u wat er goed en wat minder goed ging. De instructeur geeft tips voor het verbeteren van de rijstijl. Daarnaast krijgt u een reactietest, een gehoortest en een theorietoets.

Meedoen

De seniorenrit is voor mensen van 55 jaar of ouder die in het bezit zijn van een rijbewijs. Het is geen examen. Dat betekent dat u uw rijbewijs niet kwijtraakt na de test. Voor de seniorenrit wordt van u een eigen bijdrage van 15 gevraagd. De gemeente Hoogeveen betaalt de overige kosten. U kunt zich tot 1 april aanmelden bij Mevrouw H. te Winkel, 3VO afdeling Hoogeveen, tel. 0528 - 263745. Er kunnen maximaal 35 personen deelnemen aan de test.

Leefbaarheid in Hoogeveen: top of flop?

Laatste raadhuisdebat in burgerzaal gemeentehuis

Onder leiding van Violet Falkenburg vindt op donderdag 18 maart het derde Raadhuisdebat plaats rondom het thema 'Leefbaarheid in Hoogeveen: top of flop?' Het debat, dat om 20.00 uur begint, heeft de vorm van het tv-programma Rondom Tien. Enkele praktische situaties komen aan bod tijdens dit laatste raadhuisdebat.

JOP Trasselt

De gasten Magne Pluim (docent basisschool De Regenboog) en Gerard Greving, de wijkchef van Hoogeveen-oost praten over de Jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Trasselt. Een ander onderwerp tijdens dit laatste debat is welstand. Aan de hand van een winkelpand aan de Schutstraat vertelt eigenaar Bertus ten Caat over de aanblik van de gevel. Fons Steenhuis van Stichting Het Drents Plateau (waarin o.a. de welstandscommissie) geeft een toelichting op het waarom van regels.

Bomenkap

Ook staat het onderwerp bomenkap op de agenda. Ankie van Goor wil een boom in haar tuin kappen, maar heeft geen vergunning gekregen van de gemeente. Zij gaat onder andere in debat met een vertegenwoordiger van het IVN en professioneel boomverzorger Gerard Brand.

Brand

Verder is er aandacht voor een recente brand in een boerderij in Elim. Daarover geeft Roel Hallink,voorzitter van Plaatselijk Belang, zijn mening. Marcel Bos, ambtenaar openbare orde en veiligheid van de gemeente Meppel, legt uit wat de brandweer doet en wat burgers zelf kunnen doen om brand te voorkomen.

Bouwvergunning

Een vijfde onderwerp dat is toegevoegd is de bouwvergunning. Er wordt gesproken met Paula Duinkerken. Ze woont in Tiendeveen en had op haar stuk grond een zeecontainer geplaatst die moest dienen als paardestal. Ze werd aangeschreven de container te verwijderen. Er wordt met haar gesproken over de procedure. Een ambtenaar van de gemeente zal een en ander toelichten

Commentaar

Na elk onderwerp reageren twee deskundigen op de discussie, met in hun achterhoofd 'de zin en onzin van regelgeving'. Deze deskundigen zijn André van Montfort, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam en Maarten Allers, onderzoeker aan de Universiteit van Groningen.

Dit laatste Raadhuisdebat vindt evenals de twee voorgaande debatten plaats in de Burgerzaal van het raadhuis en beginnen om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie is verkrijgbaar bij de griffie van de gemeenteraad, telefoon 291233, en op www.hoogeveen.nl/raadhuisdebatten

Besluitenlijst B&W

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met de vrijstellingprocedure voor het bestemmingsplan 'Nieuwlande, uitbreiding Boerdijk'. Ook zijn burgemeester en wethouders akkoord met de contractverlenging met Conexxion voor het WVG- en leerlingenvervoer.

U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis

Militairen uit 1814 belegeren museum de 5000 Morgen

Het vijfde bataljon dat in 1814 om de slag bij Quatre Bras gevochten heeft zet op zondag 21 maart haar kampement op achter museum de 5000 Morgen. Met authentieke kleding en bewapening brengen de militairen u om 13.00 uur terug naar de beginperiode van de negentiende eeuw. Zij geven u een blik in het leven van de militairen in die tijd.

Levende geschiedenis

In Nederland houden veel mensen zich bezig met geschiedenis. Veelal is geschiedenis terug te vinden in boeken en musea, maar er zijn ook mensen die een bepaalde periode in de geschiedenis echt weer tot leven wille wekken. Met replica's van kleding en bewapening en nabootsing van gewoonten en manieren brengen deze acteurs u terug in de Middeleeuwen of de Franse tijd. Deze groepen worden meestal levende geschiedenisgroepen genoemd.

Tentoonstelling

Meer informatie over de militairen in 1814 vindt u in de tentoonstelling 1813-1924 Honderd Jaar miliciens uit Hoogeveen. Deze tentoonstelling is nog tot eind maart te zien in museum de 5000 Morgen. U kunt deze tentoonstelling bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Rijkswaterstaat legt plusstroken aan op A28

Rijkswaterstaat legt vanaf maart 2004 tot december 2004 plusstroken aan op de A28. De werkzaamheden vinden plaats tussen Zwolle-Zuid en de afslag Ommen. Plusstroken zorgen ervoor dat de weg beter en slimmer wordt gebruikt. In plaats van twee rijstroken komen er drie versmalde rijstroken. Zo ontstaat er meer ruimte op dezelfde weg. Tijdens de werkzaamheden wordt steeds één weghelft volledig afgesloten. Het verkeer kan in beide richtingen gewoon gebruik blijven maken van de A28. De andere weghelft wordt geschikt gemaakt voor tweerichtingsverkeer. De rijstroken zijn tijdelijk smaller. De plusstroken op de A28 worden in twee fases aangelegd.

Fasen

In de eerste fase van 8 maart tot juni, worden er op de weghelft richting Amersfoort een plusstrook en een weefvak aangelegd. Deze 'plusstrook' is smaller dan een normale rijstrook en is straks alleen open tijdens de spits. Ook wordt er gewerkt aan geluidsschermen en vindt groot onderhoud aan de weg plaats. In de tweede fase, van juni tot december, is de weghelft richting Meppel aan de beurt.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden zijn de oprit Zwolle Noord en de afrit Zwolle Centrum op de weghelft richting Amersfoort afgesloten. Volgt u de gele omleidings- en route-adviesborden en houdt u tijdens de werkzaamheden rekening met vertraging en een slechtere bereikbaarheid op en rondom de A28.

Als u zo min mogelijk vertraging wilt oplopen kunt het beste het volgende doen:

* De A28 vermijden in de spits

* Een andere route nemen

* Met het openbaar vervoer reizen

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden is het openbaar vervoer een goed alternatief voor de auto. Busdiensten ondervinden nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Daar zijn speciale maatregelen voor getroffen. Ook komen er speciale aanbiedingen voor reizigers.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de werkzaamheden kijkt u dan op www.A28zwolle.nl of belt u met het telefoonnummer 0800-9344636. Voor meer informatie over de busverbindingen en aanbiedingen tijdens de werkzaamheden kunt u bellen met het telefoonnummer: 0900-9292 of kijken op www.arriva.nl

Collecteren voor Prins Bernhard Cultuurfonds en eigen verenigingskas

Dit jaar wordt de Anjeractie, de jaarlijkse collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe gehouden van 17 mei t/m 22 mei a.s.

Graag nodigen wij alle culturele verenigingen en verenigingen op het gebied van natuurbehoud uit om actief aan deze collecte deel te nemen.

En dat hoeft niet voor niks. Van de opbrengst mag de vereniging namelijk 1/3 deel in de eigen kas stoppen. De rest van de opbrengst komt ten goede aan allerlei projecten op cultureel gebied in Drenthe. Dus hoe hoger de opbrengst in Drenthe, des te meer geld er te verdelen valt.

Vorig jaar heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe een paar honderd subsidies verstrekt voor allerlei activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in onze provincie. Hiermee was een totaal bedrag van circa 220.000,-- gemoeid. Ook verschillende projecten en verenigingen uit onze gemeente vielen in de prijzen: kortom het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft cultuur de kans!

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 5 april 2002. Dit kan in het gemeentehuis bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA, Hoogeveen.

Voor inlichtingen of aanmelding kunt u contact opnemen met mevrouw K. Eefting, telefoonnummer 291245 of per e-mail K.Eefting@Hoogeveen.nl

Mededelingen

Goedkeuring bestemmingsplan 'Wolfsbos, deelplan Leeuweriklaan'

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben bij besluit van 4 maart 2004, kenmerk 9 RW/A25/2004004000518, het bestemmingsplan 'Wolfsbos, deelplan Leeuweriklaan' goedgekeurd. Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad op 18 december 2003 vastgesteld.

Het plangebied is gelegen in de wijk Wolfsbos en ligt ingeklemd tussen de bestaande woningen aan de Buizerdlaan en de Leeuweriklaan in Hoogeveen. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de zuidoever van de waterpartij gelegen langs de Buizerdlaan. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de centrale ontsluitingsweg Leeuweriklaan. De oostzijde van het plangebied wordt begrensd door de perceelsgrens van het politiebureau. De zuidzijde van het plangebied wordt begrensd door de Leeuweriklaan. Doel van het plan is om 14 grondgebonden levensbestendige woningen, uitgevoerd als patiobungalows, mogelijk te maken.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het hiervoor genoemde bestemmingsplan liggen met ingang van 18 maart 2004 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de centrale publieksbalie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunt u tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

* degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten tegen het vastgestelde bestemmingsplan;
* een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Tevens kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen.

erkeersbesluit

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om een tijdelijk parkeerverbod in te stellen voor het straatgedeelte van het Prins Mauritsplein.

Het parkeerverbod geldt alleen voor één zijde van de straat, tegenover de woningen met het nummers 34 t/m 54. Dit parkeerverbod wordt ingesteld om de aan- en afvoer naar het bouwterrein en de aangelegen bedrijven mogelijk te maken tijdens de bouw van het appartementencomplex Marilenehof.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Verkeer (telefoon 0528-291646) in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen of op het officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis.

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij op 11 maart 2004 vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend naar aanleiding van de aanvragen van:
* de heer Diepstra voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor lasersnijden

en bankwerken en het opslaan van materialen, gelegen aan de Dr. Anton Philipsstraat 7b te Hoogeveen;


* Schietsportvereniging De Vrijheid voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende

vergunning voor een schietsportvereniging, gelegen aan de Achteromsedijk 8c te Hoogeveen.

De besluiten zijn ten opzichte van de eerder ter inzage gelegde ontwerpen niet gewijzigd. Aan de besluiten zijn voorschriften verbonden te bescherming van het milieu.

De besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 18 maart 2004 tot en met 29 april 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Op grond van het bepaalde in de artikelen 20.1, lid 1, 20.6 en 20.7 van de Wet Milieubeheer en artikel 6:7 van de Algemene Wet Bestuursrecht staat tot en met 29 april 2004 beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:
a. Degenen die overeenkomstig de artikelen 3:24 of 3:25 van de Algemene Wet Bestuursrecht schriftelijk dan wel mondeling bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit. b. De adviseurs die overeenkomstig artikel 3:23 van de Algemene Wet Bestuursrecht advies hebben uitgebracht over het ontwerp-besluit.
c. Degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.
d. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit.

De besluiten worden na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan.

Indien de besluiten tevens betrekking hebben op het oprichten of veranderen van een inrichting, dat tevens is aan te merken als bouwen in de zin van de Woningwet, dan worden de vergunningen ingevolge het bepaalde in artikel 20.8 van de Wet Milieubeheer niet eerder van kracht dan nadat de betrokken bouwvergunning is verleend.

Het beroepschrift en het eventueel in te dienen verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, respectievelijk aan de voorzitter van deze afdeling, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvragen van:
* de heer A.W. Broekman, voor een nieuwe, de gehele inriching omvattende vergunning voor een kalvermesterij, gelegen aan de Beilerstraat 25 te Pesse;

* de heer B. Korten, voor een nieuwe, de gehele inriching omvattende vergunning voor een melkrundveehouderij, gelegen aan de Molenhoek 15 te Pesse;

* de heer De Graaf, voor een nieuwe, de gehele inriching omvattende vergunning voor een melkrundveehouderij, gelegen aan de Fluitenbergseweg 73 te Hoogeveen;

* de heer A. Pekel, voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een hoef- en klauwverzorgingsbedrijf, gelegen aan de Middenraai 76 te Nieuweroord,

vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvragen, ontwerp-besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 18 maart 2004 tot en met 15 april 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij afdeling Ingenieursbureau, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Ingenieursbureau (telefoonnummer 291603).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de aanvragen.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunt u schriftelijk tot en met 15 april 2004 bij ons college indienen. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvragen en ontwerp-besluiten tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291615 of 291613 (doorkiesnummers).

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de bovenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:19, tweede lid, onder b en 3:30, eerste lid van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om nadere eisen te stellen op grond van artikel 5, lid 1 onder a juncto voorschrift 4.1.1 onder a uit het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer.

De nadere eisen hebben betrekking op het geluidsniveau bij de inrichting G. Koster en Zn v.o.f., gelegen aan de Coevorderstraatweg 30-32 te Noordscheschut.

Het ontwerp-besluit en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 18 maart 2004 tot en met 1 april 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en Vergunningen, Raadhuisplein 24 (stadskantoor) te Hoogeveen. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten.
Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunt u schriftelijk tot en met

1 april 2004
bij ons college indienen. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over het ontwerp-besluit. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek zo spoedig mogelijk, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291603.
Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* P. Lip, voor het bouwen van een vervangende woning op het perceel Alteveer 131 te Hoogeveen.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 18 maart 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplan Uitwerkingsplan Elim (2^e fase) Het Hoosvat vrijstelling te verlenen aan:

* J.M. Metselaar, voor het bouwen van een twee-onder-een kapwoning op het perceel Het Hoosvat, kavel 69 te Elim;
* H. Vos, voor het bouwen van een dubbele woning op het perceel Het Hoosvat, kavel 71 te Elim.

De bouwplannen liggen met ingang van 18 maart 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.
Gedurende deze termijn kunt u bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Landelijk Gebied ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* J. Koekoek, voor het plaatsen van een tunnelkas op het perceel Barsweg 10 te Hollandscheveld.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 18 maart 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* Nijmeijer R., plaatsen van een carport, Hennepkamp 18 en 16
* Stuifzand B., uitbreiden van een woning, De Garve 7
* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een woning, De Schoof 13
* Wolting M.J., bouwen van een schuur, Noorderweg 52
* Veld A., vernieuwen van de achtergevel van de woning, De Laak 1, Pesse

* Veld A., uitbreiden van een berging, De Laak 1, Pesse
* Gemeente Hoogeveen, tijdelijk plaatsen van vier douche- en kleedcontainers, Sportveldenweg 2-4

* Heringa H., uitbreiden van een woning, Siberië 14a, Stuifzand
* Strijker Bouw B.V., uitbreiden van een woonkamer, Schelde 38
Reguliere bouwaanvragen

* Blom H.J., verbouwen en uitbreiden van een woning, De Goornakkers 12, Pesse

* D-reizen Vakantiewinkels, verbouwen van een kantoorruimte, Hoofdstraat 156a

* Koekoek M., bouwen van een garage/berging, Steigerwijk 37, Nieuwlande

* Erdtsieck P.C., bouwen van een garage, Schapenmeer 2, Pesse
* Nguyen N.L., bouwen van een bedrijfswoning en een bedrijfshal, Buitenvaart 1715 (kavel W9)

* Vries de E., uitbreiden van een woning, De Punter 1
* Langevoort A., wijzigen van een gevel, Schutstraat 8a
* Kruitbosch E.J., verbreden van de garage en het plaatsen van een bovenbouw op de carport, Schelde 4

Wijziging op verleende vergunningen

* Nijmeijer L., gewijzigd uitvoeren van de voorgenomen uitbreiding van een woning, De Beugel 12

* Hanze Vastgoed Fonds B.V., gewijzigd uitvoeren van de voorgenomen verbouwing van een supermarkt en bouw van een luifel, De Wielewaal 24

Meer informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Bouw- en sloopvergunningen

Lichte bouwvergunningen

* Meppelink H., plaatsen van een dakkapel op de woning, Zonnedauw 12, Hollandscheveld

* Spitse J.A., uitbreiden van een woning, De Drift 58
Reguliere bouwvergunningen

* Nijmeijer H., verbouwen van een voorhuis, Zuideropgaande 44, Hollandscheveld

* Bols B.D., plaatsen van een kap op de garage, De Wrongel 11

Reguliere bouwvergunning fase I

* Jansen H., bouwen van een tweede dienstwoning, De Vos van Steenwijklaan 5

Sloopvergunning

* Stichting Woonservice Drenthe, slopen van een douche, toilet, en portaal van diverse woningen, Verlengde Hoogeveensche Vaart 24, 25, 28 en 29, Nieuweroord

Wijziging bouwvergunning

* Oostindië C.G., gewijzigd uitvoeren van de voorgenomen uitbreiding van café-restaurant De Molen, Echtenseweg 15
Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verleend aan:
* W.K. van der Meer, voor een berk aan de voorzijde van Eisenhowerstraat 13 in Hoogeveen

* F. Coehoorn, voor drie berken aan de voorzijde van De Drift 118 in Hoogeveen

* N. Velthuis, voor een berk aan de voorzijde van De Kievit 22 in Hoogeveen

* M.I. Castano, voor een lijsterbes aan de zijkant van Atlaslaan 11 in Hoogeveen

* H. Hummel, voor een eik, een linde en een esdoorn aan de voorzijde van Zuideropgaande 37 in Hollandscheveld

Tegen deze verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.

© Copyright Gemeente Hoogeveen