Gemeente Amsterdam

Hanneke Kamphuis nieuwe directeur Mama Cash
16 maart 2004 - Johanneke Helmers
Hanneke Kamphuis (1955) is per 1 april 2004 de nieuwe directeur van Mama Cash. Kamphuis volgt in deze functie de naar het buitenland vertrekkende Ellen Sprenger op.

Mama Cash is een internationaal financieringsfonds dat werkt aan een betere positie van vrouwen in de samenleving. Daartoe ondersteunt zij nationaal en internationaal vrouwengroepen die baanbrekende en vernieuwende initiatieven ontplooien. Mama Cash steunt deze groepen met subsidies en met de kennis en ervaringen die zij in de loop der jaren heeft opgebouwd.

Hanneke Kamphuis

Hanneke Kamphuis was vanaf 1987 werkzaam voor SNV Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie in Bénin, Burkina Faso, Guinee Bissau, Mozambique en Nederland. In de verschillende landen heeft zij diverse functies bekleed, onder meer als genderdeskundige in Guinee Bissau en als directeur van SNV Bénin en SNV Mozambique. Hanneke Kamphuis studeerde Sociale Geografie aan de Universiteit van Nijmegen waar zij afstudeerde op het onderwerp Sociale Geografie van de Ontwikkelingslanden. Hanneke Kamphuis is woonachtig te Leiden.

© Gemeente Amsterdam