SLAVENBURG HOLDING BV

Slavenburg wint 'De Gouden KEi'

Slavenburg's Bouwbedrijven heeft op dinsdag 16 maart jl. met SIPI, het Slavenburg Integraal Product Informatiesysteem, de Gouden KEi gewonnen. Deze prijs voor het beste vastgoed-gerelatateerde idee van 2003 wordt jaarlijks uitgereikt door 'De Nieuwe Maas', een Rotterdamse Vastgoedsociëteit. Marlon Huysmans, adjunct directeur van Slavenburg, ontving de prijs uit handen van het bestuur van De Nieuwe Maas, waarin alle disciplines van de vastgoedbranche vertegenwoordigd zijn. De bokaal bestaat uit massief glas en is ontworpen door Anne Feenstra van Alsop Architects. De interpretatie van het ontwerp en de uitvoering is verzorgd door kunstenares Carina Riezebos.

SIPI is een visueel en digitaal productinformatiesysteem dat de opdrachtgever op inzichtelijke wijze begeleidt langs de keuzemogelijkheden die hij heeft. Van de uitstraling van het pand tot en met productalternatieven. SIPI biedt voor elk uitgangspunt, zoals prijs, duurzaamheid, high-tech oplossingen etc., specifieke keuzemogelijkheden. Hierdoor kan de opdrachtgever zelf zijn hele gebouw samenstellen en wordt het zijn eigen creatie. SIPI is ontwikkeld door Mieke Oostra, senior beleidsmedewerker productontwikkeling van Slavenburg.

In SIPI worden diverse producteigenschappen, waaronder duurzaamheid, esthetische waarde, prijs/kwaliteitverhouding en milieubelasting beoordeeld. Tevens wordt waardevolle informatie verzameld omtrent toepassingsmogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid, onderhoud, service- & administratiekosten en de betrouwbaarheid van de leverancier. Per project zijn op deze wijze alle materialen geregistreerd. Aan de hand van fotomateriaal van producten en de toepassing ervan, kunnen de producten en hun specificaties direct visueel aan klanten en architecten getoond worden. De registratie van materialen is een continu proces. Zo bouwt Slavenburg op structurele wijze aan een breed en diep assortiment, dat opdrachtgevers en architecten optimale keuzemogelijkheden biedt.