Politie Amsterdam-Amstelland

5 Gewapende overvallen opgelost
17-3-2004. De recherche van Amsterdam-Oost denkt met de aanhouding van twee overvallers vijf gewapende overvallen te hebben opgelost. De twee mannen, 30 en 35 jaar oud, zitten in bewaring. Een gedeelte van de buit is teruggevonden en, evenals een vuurwapen, in beslag genomen. Vijf personen zijn aangehouden voor heling van de buitgemaakte goederen.

Poging tot doodslag: dader gepakt

17-3-2004. De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een man gearresteerd die even daarvoor had getracht de 40-jarige eigenaar van een restaurant neer te steken. De verdachte, die zich eerst als klant voordeed, trok ineens een mes. Gelukkig slaagde het slachtoffer erin het mes af te pakken. Bij de worsteling die ontstond, verwondde de dader zich aan zijn eigen mes.

---

Beschonken bestuurder ramt vangrails

17-3-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag raakte een automobilist van de weg op de Ring. Hij ramde de vangrails links en rechts waarna hij tot stilstand kwam. De bestuurder en zijn passagier kwamen met de schrik vrij.

Agenten troffen de 32-jarige bestuurder beneveld aan. Ademanalyse wees uit dat het alcoholpromillage van de man één promille bedroeg, tweemaal de toegestane hoeveelheid. Ook viel het de dienders op dat in de auto een beeldscherm gekoppeld was aan een DVD-speler en dat deze gericht stond op de bestuurder. De verdachte ontkende het gebruik van de televisie. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. De auto liep aanzienlijke schade op.

---

Overval op tankstation Uithoorn
17-3-2004. Dinsdagavond rond acht uur werd een tankstation aan de Zijdelweg in Uithoorn overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen. Ze bedreigden de 20-jarige medewerker met een vuurwapen en een mes en eisten geld. Vervolgens spoten zij een bijtende vloeistof in zijn ogen en verlieten lopend de zaak. De overvallers maakten een onbekend geldbedrag buit.