2e persbericht van woensdag 17 maart 2004

Eindhoven 17-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na steekpartij

Bij een opvangcentrum aan de Oirschotsedijk heeft dinsdag kort voor middernacht een steekpartij plaatsgevonden. Een 19-jarige bewoner raakte hierbij gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie die meteen ter plaatse kwam kon een 39-jarige bewoner van het opvangcentrum rond 23.55 uur aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhoudingen bij bromfietscontrole

Tijdens een bromfietscontrole in Woensel zijn dinsdagmiddag en -avond 43 bekeuringen uitgedeeld. Het grootste deel daarvan (25 stuks) ging naar bestuurders van brom- en snorfietsen die een te hoog vermogen hadden. Verder werden er onder meer bekeuringen uitgedeeld voor het niet-dragen van de helm, het niet (bij zich) hebben van een bromfiets-certificaat en het rijden door rood licht. Tijdens de controle werd rond 17.15 uur op de Kruisstraat een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij op een gestolen brommer reed. Hij is na verhoor heengezonden. Rond 21.00 uur werd op het Eeuwig Licht een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een motoragent had gezien dat hij bij het Henri Dunantpark zonder helm op een brommer reed. Na een achtervolging vloog de brommer op het Eeuwig Licht uit de bocht, waarna de bestuurder kon worden opgepakt. Ook hij is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Dronken bromfietser opgepakt na aanrijding

Een man van 31 jaar uit Eindhoven is dinsdagavond rond 21.15 uur aangehouden na het veroorzaken van een aanrijding. Hij reed op zijn brommer over het fietspad van de Noord Brabantlaan in de richting van Veldhoven. Op de kruising met de Sliffertsestraat reed hij door rood licht, gaf geen voorrang aan een bestelauto die werd bestuurd door een 28-jarige Eindhovenaar, en botste tegen de wagen aan. Niemand raakte daarbij gewond. De bromfietser bleek wel onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,40. Zijn bromfietscertificaat is ingenomen en er is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van inbraak aangehouden

Een 33-jarige man uit Helmond is woensdagochtend aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een winkel aan de Veestraat. Die inbraak gebeurde rond 2.00 uur. Het glas van de toegangsdeur is daarbij vernield. Het is nog onbekend of er ook iets is weggehaald. Wel is er bloed op het glas achtergebleven. Kort na de inbraak vond de politie de 33-jarige man op de Markt. Hij had bloed aan zijn handen. De man is opgepakt en ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Computers gestolen bij inbraak

Bij een inbraak in een school aan de Dolfijnlaan zijn vijf computers weggehaald. Dat gebeurde dinsdagavond rond 22.00 uur. Een slot van een toegangsdeur is opengebroken, waarna de computers werden ontvreemd.

Helmond: Rookwaar weg na inbraak

Woensdagochtend rond 3.30 uur is ingebroken in een winkel aan het Gerardusplein. Een raam aan de zijkant van de zaak is ingegooid. Daarna is een nog onbekende hoeveelheid rookwaar weggehaald. Een nacht eerder was dezelfde zaak ook doelwit van inbrekers. Ook toen is een hoeveelheid rookwaar weggehaald.

Bergeijk: Auto gestolen

Vanaf de Sint Gerardusweg is tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 8.15 uur een roodbruine Audi 100 met het kenteken DG-BP-33 gestolen.

Gemert: Meer aanhoudingen voor mensenhandel en -smokkel

Een vervolgonderzoek, dat plaats vond naar aanleiding van de aanhouding van drie Bulgaarse vrouwen van 36, 25 en 18 jaar en een 38-jarige Eindhovenaar (zie 2e persbericht van 18 februari jl.), heeft dinsdagmiddag geleid tot de aanhouding van de eigenaren van een escortbureau in Gemert. Het gaat om een 36-jarige vrouw en een 53-jarige man uit Gemert. In het pand werd een imitatievuurwapen aangetroffen. Dit wapen en de gehele administratie van het bedrijf zijn in beslag genomen. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij het onder dwang inzetten van illegale in Nederland verblijvende prostituees en zijn in verzekering gesteld.

Nuenen: Geld gestolen

In een school aan de Kloosterstraat is tussen dinsdag 21.30 en woensdag 7.30 uur ingebroken. De dader heeft een ruit aan de voorkant van het pand vernield en een geldbedrag van een paar honderd weggenomen.

Nuenen: Aluminiumprofielen gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Collseweg is tussen dinsdag 22.30 uur en woensdag 7.30 uur een groot aantal aluminium (exact aantal nog niet bekend) profielen gestolen. De dader kwam op het terrein door een toegangspoort open te breken.