BOVAG

Stichting Sterrekind krijgt 17.000 euro

17 March 2004

De dealerbedrijven, die zijn aangesloten bij de Nederlandse Dealer Associatie (NDA), een afdeling van BOVAG, hebben samen met AutoOnline, de organisatie achter de veel bezochte occasionsite www.autoonline.nl, binnen een half uur 17.000 euro ingezameld en gedoneerd aan Stichting Sterrekind. Dit goede doel probeert de wereld van langdurig zieke kinderen een beetje groter te maken door moderne communicatiemiddelen zoals Internet binnen hun bereik te brengen.

Het geld werd bijeen gebracht tijdens een flitsveiling van tien kunstwerken tijdens het jaarcongres van de NDA. De geveilde kunstwerken zijn door een deskundige jury geselecteerd uit de vele tientallen inzendingen die werden ingestuurd voor deelname aan een landelijke autokunstwedstrijd. De juryvoorzitter was Guido Van Woerkom, directeur van de ANWB. Met deze veiling willen AutoOnline en NDA hun bijdrage leveren aan het goede werk van Stichting Sterrekind. Kunstenaar Ernst-Jan Braakman leverde geheel belangeloos het kunstwerk dat het meeste geld voor het goede doel opbracht: 7.000 euro.

Het thema van de landelijke benefiet autokunstwedstrijd luidde: De KUNST van een auto ZOEKEN uit de DOEKEN. Kunstenaars in heel Nederland hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van beide organiserende organisaties om rond het proces van het kopen van een auto een kunstwerk te maken dat geveild zou worden voor een goed doel.

De inzamelactie werd ondersteund door grote organisaties zoals Apple Nederland, Siemens VDO Trading B.V. en Bogaarts Automatisering. Zij stelden prachtige prijzen beschikbaar voor de mooiste kunstwerken. De prijzen varieerden van computers, laptops, navigatiesystemen met DVD spelers tot een prachtige reis naar Mexico.

Op 10 april wordt in RTL Autowereld op RTL 4 tussen 17.00 en 18.00 uur aandacht geschonken aan de wedstrijd. De uitzending zal worden herhaald op 11 april tussen 20.00 en 21.00 uur op RTL 5.