Ingezonden persbericht


palmOne en KPN introduceren bekroonde Treo 600 smartphone in Nederland

Breda, 17 maart 2004 -- PalmOne kondigt aan dat de bekroonde Treo 600 smartphone vanaf begin april in Nederland verkrijgbaar zal zijn via KPN. Naar verwachting komt het toestel later dit jaar ook op de markt in Duitsland en België.

De Treo 600 smartphone is een kleine, gebruiksvriendelijke integrale smartphone met ingebouwd backlit QWERTY-toetsenbord. Het toestel is een naadloze combinatie van een volwaardige mobiele telefoon en een Palm OS handheld computer met draadloze applicaties zoals e-mail, messaging en internet. Het apparaat, dat ook een digitale camera bevat, is ontworpen voor optimaal gemak in het zakelijke en privé-leven. "We zijn verheugd over de samenwerking met KPN om deze topklasse smartphone aan haar klanten aan te bieden", zegt Vesey Crichton, Vice President EMEA bij palmOne. "De Treo 600 betekent een doorbraak in het ontwerp en de functionaliteit van smartphones. Wij werken nauw met KPN samen om te garanderen dat onze applicaties naadloos aansluiten op de netwerkdiensten van KPN. Het resultaat is een uitstekende gebruikservaring voor zowel spraak als data."

"In de huidige concurrentieverhoudingen hebben zakelijke klanten die ook mobiel toegang houden tot hun gegevens een duidelijk voordeel op de rest", aldus Mark de Jong, Vice President Corporate Development bij KPN Mobile. "Met de Trea 600 smartphone beschikken mobiele professionals over een van de meest geavanceerde toestellen op de markt. Deze eenvoudige maar krachtige oplossing geeft overal in het land en zelfs wereldwijd toegang tot bedrijfsinformatie. Wij zijn erg blij dat wij dit prachtige apparaat in onze productportefeuille kunnen opnemen." De Treo 600 smartphone is een van de eerste quad-band smartphones (850/900/1800/1900 MHz) waarmee klanten wereldwijd inkomende en uitgaande gesprekken kunnen voeren en datadiensten kunnen gebruiken via alle GSM/GPRS-netwerken. De Treo 600 smartphone bevat een robuuste en gebruiksvriendelijke e-mailoplossing en wordt geleverd met vooraf geconfigureerde instellingen voor verschillende populaire internet providers. Het apparaat ondersteunt de verwerking van e-mailbijlagen en biedt toegang tot documenten die compatibel zijn met Microsoft Word en Microsoft Excel.

Gebruikers kunnen ook op een nieuwe manier tekstberichten ontvangen en verzenden, waarbij zij de reeks van eerdere tekstberichten kunnen inzien, net als bij e-mailberichten. De Treo 600 smartphone bevat ook een breed aanbod aan geavanceerde multimedia-functionaliteit. De geïntegreerde VGA-camera maakt gebruik van Multimedia Messaging Services (MMS), waarmee de gebruiker foto's kan verzenden en ontvangen, berichten kan invoeren en bewerken en er systeemgeluiden zoals ringtones aan kan toevoegen. Met de Treo 600 smartphone kunnen ook MP3-bestanden worden afgespeeld. De Treo 600 smartphone maakt gebruik van het besturingssysteem Palm OS 5.2. Hierdoor beschikken gebruikers over alles wat zij nodig hebben om hun zaken op orde te houden, zoals een agenda, adreslijsten, taaklijsten en een aantekenblok. Met Palm OS profiteren gebruikers van duizenden bestaande applicaties, waaronder games, readers voor Office-documenten, multimedia-applicaties en waardevolle hulpmiddelen voor werk en privé.

###
Over palmOne
palmOne levert zijn klanten - van individuele consumenten tot bedrijven met duizenden werknemers - datgene wat voor hen het belangrijkst is: de mogelijkheid om de kwaliteit van hun persoonlijke en zakelijke leven te verbeteren met behulp van mobiele apparatuur en softwareoplossingen.

palmOne is de bedrijfsnaam van Palm sinds oktober 2003, toen het bedrijf het onderdeel PalmSource, de maker van software voor het Palm OS platform, verzelfstandigde en de firma Handspring overnam. Onder de naam palmOne zijn voortaan de submerken Zire, Tungsten en Treo verenigd, waardoor met palmOne een nieuwe, sterkere marktleider is ontstaan op het gebied van handheld computers, communicatiehardware en software.

Meer informatie over palmOne is te vinden op http://www.palmOne.com.

# # #
CONTACTPERSONEN:
Lorraine Legros
palmOne, Inc.
(00) (33) 1 47 48 24 55
Lorraine.Legros@palmone.com

KPN Media
Stephen Hufton
070 44 60143
s.hufton@kpn.com

Broadcast video en ander palmOne materiaal
Broadcast video en ander materiaal is online verkrijgbaar in de multimediabibliotheek van palmOne (http://www.thenewsmarket.com/Palm/Registration/Login.aspx). Persvertegenwoordigers kunnen zich aanmelden op de site, die wordt gehost door The NewsMarket (thenewsmarket.com), een nieuws- en videoarchief op internet, voor het doorzoeken en inzien van een uitgebreide verzameling content. Materiaal kan direct vanaf de desktop worden besteld. Registratie en bestellen via de site is gratis.

Palm OS, palmOne, Zire, Tungsten en Treo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van of in licentie gegeven aan PalmOne of een van zijn dochterbedrijven. Alle andere merk- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van hun respectieve eigenaars en worden gebruikt voor producten of diensten.