Ingezonden persbericht


NEC INTRODUCEERT N400i, EEN I-MODE-TELEFOON MET VIDEOMOGELIJKHEDEN

Eerste volledig voor video geschikt i-Mode-toestel in Nederland

Hannover, Duitsland, 17 maart 2004 - NEC Corporation (NEC) breidt zijn portfolio van i-Mode-toestellen uit met de N400i, de eerste i-Mode-telefoon in Europa waarmee gebruikers videobeelden kunnen opnemen en verzenden. De N400i wordt in Nederland geleverd aan KPN Mobile, in Duitsland aan E-Plus en in België aan BASE. Het toestel wordt tijdens de CeBIT 2004 in Hannover gedemonstreerd op de stand van NEC (hal 26, stand C68).

NEC heeft een ijzersterke positie in de i-Mode-markt. Zo introduceerde het bedrijf met de N21i het eerste i-Mode-toestel dat specifiek voor de Europese markt was ontwikkeld. Dit toestel werd in maart 2002 geleverd voor de lancering van i-Mode van KPN Mobile. NEC levert ook i-Mode-toestellen aan Bouygues Telecom in Frankrijk en aan Telefonica in Spanje. Bovendien is het bedrijf de grootste producent van i-Mode-toestellen in Japan.

De elegante en stijlvolle, zilverkleurige flip-phone is zeer geavanceerd en innovatief. De N400i is voorzien van de nieuwste 'must have'-opties, waaronder een geïntegreerde MPEG4-video- en fotocamera. Doordat deze is uitgerust met nightshot, kunnen gebruikers ook in donkere omstandigheden filmen of fotograferen. Het LED-nightlight is zelfs zo krachtig, dat deze als zaklamp kan dienen. De camera biedt 3x digitale zoom- en zelfontspanningsfunctionaliteit. Gebruikers kunnen voor een maximale beeldkwaliteit foto's nemen met zeven verschillende instellingen: standaard fullcolour, sepia, monochrome, negatief, donker, persoon of ruimte. De genomen foto is op te slaan in vijf verschillende kwaliteitsstandaarden - van superscherp tot zeer gecomprimeerd. Videobeelden worden via i-Mail verzonden naar andere i-Mode-gebruikers en via MMS naar andere mobiele gebruikers. Daarnaast kunnen de foto's en beelden uiteraard per e-mail worden verstuurd naar iedere pc, waar ook ter wereld.

Het toestel biedt twee kleurenschermen die beide 65.536 kleuren weergeven - een groot scherm van 240x320 pixels aan de binnenkant en een kleiner scherm van 108x80 pixels aan de buitenkant. De N400i is ontworpen zodat alle i-Mode-functies die in Europa beschikbaar zijn - van e-mail en internetbrowsing tot en met de nieuwste Java-games - optimaal tot hun recht kunnen komen. Kortom: de telefoon biedt genoeg om zelfs de meest veeleisende gebruiker te verrassen. Gebruikers personaliseren het externe beeldscherm met wallpaper of een foto van een bekende als deze persoon belt. Doordat de N400i is uitgerust met 64-toons polyfone beltonen, zijn alle nieuwste beltonen te downloaden en toe te kennen aan favoriete contacten. Gebruikers die regelmatig reizen, profiteren van het feit dat het een triple band-toestel is, zodat op vijf continenten kan worden gebeld. Tot slot heeft de N400i onder andere 4MB intern geheugen, ruimte voor 500 telefoonnummers, agenda, to-do-list, klok en alarm, rekenmachine, functionaliteit voor valutaomrekening en een kladblok.

"NEC is vastbesloten om een innovatieve bijdrage te leveren aan het vergroten van het succes van i-Mode in Europa", zegt Tony Hutson, directeur NEC UK. "De N400i is klein en stijlvol, maar zit boordevol hoogwaardige technologie die door NEC in Japan is ontwikkeld. De snelgroeiende groep Europese i-Mode-gebruikers zal dit nieuwe toestel dan ook zeer waarderen."

De N400i is voor de zomer verkrijgbaar in Nederland, Duitsland en België. De prijs is nog onbekend.

#####

Illustraties van de N400i zijn te downloaden van de 'photogallery' in de 'press room' op de site www.nec.co.uk of op te vragen bij Lammers van Toorenburg PR, armine@lvtpr.nl of telefoon 030 - 65 65 070. Testexemplaren voor de pers zijn binnenkort beschikbaar.

Over NEC Corporation
NEC is één van de grootste leveranciers van internet-, breedbandnetwerk- en businessoplossingen ter wereld. Deze oplossingen komen tegemoet aan de specifieke wensen van een zeer divers en geografisch verspreid klantenportfolio. NEC staat aan de wereldtop voor wat betreft het aantal patenten en levert op maat gemaakte computer-, netwerk- en elektronenapparatuur. Dit doet het bedrijf door de technische slagkracht op het gebied van IT en netwerken te integreren en door via de divisie NEC Electronics Corporation semiconductor-oplossingen te leveren. De NEC Group heeft wereldwijd ruim 140.000 medewerkers en behaalde in het fiscale jaar dat eindigde in maart 2003, een netto-omzet van ongeveer 40 miljard dollar.