Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN

3 maart 2004


Man pakt fietsendief


Een 20-jarige Apeldoorner trok dinsdagmiddag op de Regentesselaan een 38-jarige plaatsgenoot van zijn fiets die eerder gestolen was. Politie in een surveillanceauto zag rond 11.25 uur de beide mannen staan en de fiets op de grond liggen. De dader had de fiets van de 20-jarige man kort daarvoor gestolen nabij een pand aan de Stationsstraat. De 38-jarige man bekende de diefstal. Hij bleek een veelpleger te zijn en zit voor verder onderzoek in een cel.


Autokrakers actief

De afgelopen dagen zijn op diverse plaatsen in Apeldoorn een aantal auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de Koningstraat, de Onstein, De Eglantier, Eekschilldersdreef, Hoenderloseweg en aan de Pallietergaarde. Verdwenen zijn onder meer, een beeldscherm met navigatiesysteem, een draagbare computer, geluidsapparatuur, een sporttas en autopapieren. De politie adviseert met klem om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.


Bewoners betrappen inbreker


De bewoners van een woning aan de Nijverheidsstraat betrapten dinsdagmorgen een inbreker die er echter vandoor ging. De bewoners werden rond 08.00 uur wakker van lawaai en zagen dat een man uit hun woonkamer kwam lopen, hij rende vervolgens het huis uit en sprong op een fiets die achter de woning stond. Hij bleek onder meer een mobiele telefoon, twee pasjes en wat geld meegenomen te hebben. Het gaat om een man met een zeer donkere huidskleur, die ongeveer 25 jaar oud is. Hij droeg een donker strak mutsje, een grijs/zilverkleurige zogeheten hip/hop broek en een donkerblauwe trui met capuchon.


Winkeldieven gepakt

Een 30-jarige Apeldoorner wilde bij een drogisterij aan de Hoofdstraat enkele goederen ruilen voor geld. Een beveiligingsbeambte herkende de man als winkeldief en droeg hem over aan de politie. Onderzoek wees uit dat de man nog meer strafbare feiten op zijn naam had staan. Hij is opgesloten in een cel. Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats nam bij een andere drogisterij twee zonnebrillen mee. Bij aanhouding bleek hij nog een zonnebril bij zich te hebben die hij eerder in een andere winkel had gestolen. De man is overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem waar het onderzoek wordt voortgezet.


Geit ernstig mishandeld


Onbekenden hebben dinsdagavond een geit aan het Kanaal Zuid in Lieren zo ernstig mishandeld dat een dierenarts het dier heeft laten inslapen. De 54-jarige eigenaar ontdekte dinsdag rond 17.00 uur dat het dier niet meer in zijn hok stond en ging tevergeefs op zoek. Rond 22.45 uur werd geconstateerd dat de geit in een oude kippenschuur op het erf stond en dat de dader(s) het dier helemaal dik hadden ingesmeerd met groene carbolineum. De geit kon bijna niet meer op zijn poten staan en het vermoeden bestaat dat het dier ook nog op een andere manier mishandeld is. De dierenambulance haalde het dier op en in overleg met een dierenarts werd besloten het dier te laten inslapen.
De geit stond in een schuur op het erf van een woning die thans niet wordt bewoond. Het dier werd dagelijks verzorgd. Aan enkele andere schuren op het erf werden ook vernielingen aangericht.
De vernielingen aan de schuren en de mishandeling van de geit hebben vermoedelijk plaats gevonden tussen maandagochtend toen het dier bij de verzorging nog kerngezond was en dinsdagmiddag rond 17.00 uur toen het dier aanvankelijk zoek was.
De politie verzoekt getuigen of passanten die tussen die tijdstippen iemand op het erf of de directe omgeving van de woning aan het Kanaal Zuid hebben gezien, contact op te nemen via 0900-8844 (politie Apeldoorn)


Politie deelt 139 boetes uit


De politie heeft dinsdag bij diverse snelheidscontroles in totaal 139 boetes uitgedeeld.
Op de Loolaan reden van de 1.792 bestuurders er 32 te snel. De hoogst gemeten snelheid was hier 124 km/uur. Op de Elspeterweg in Uddel reden 32 bestuurders van de 700 sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid was hier 78 km. Op het Kanaal Noord reden van de 908 gecontroleerde bestuurders er 12 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 99 km. Ook aan de Zutphensestraat werd gecontroleerd. Bijna 1.500 bestuurders passeerden hier de controle. Van hen reden er 53 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km. Eén bestuurder haalde hier zelfs 80 km/uur.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --