Ingezonden persbericht


NEC DEMONSTREERT NIEUWE I-MODE-TOESTELLEN OP CEBIT 2004

Hal 26, stand C68

Hannover, Duitsland, 17 maart 2004 - NEC Corporation (NEC) demonstreert op CeBIT 2004 nieuwe toestellen uit de stijlvolle i-Mode-reeks. In hal 26, stand C68 worden onder andere de N223i, N331i, N341i en de allernieuwste N400i (zie apart persbericht) voor de Europese markt gepresenteerd.

De N223i is een elegante flip-phone die i-Mode-diensten zoals i-Mail met bijlagen ondersteunt. Door de 'Look Who´s Calling'-functionaliteit op het externe scherm kunnen gebruikers zien wie er belt zonder de telefoon open te klappen. Daarnaast zijn specifieke beltonen toe te kennen aan contacten in het telefoonboek. Het kleurenbeeldscherm geeft gedownloade foto's prachtig weer en heeft een interactief grafisch menu. De telefoon is verder voorzien van een kladblok, agendafunctionaliteit, spraakmemo en een instelbaar telefoonboek met foto's.

De N341i is de voorganger van de N400i en uitgerust met MMS, SMS, EMS en Java. Een groot intern beeldscherm geeft 65.536 kleuren weer, terwijl het externe scherm 4.096 kleuren biedt. Door deze capaciteiten worden foto's (al dan niet gekoppeld aan personen in het telefoonboek) en gedownloade beelden op ieder formaat - zwart/wit, sepia of in kleur - perfect weergegeven. 40-toons mobiele- beltonen geven een kristalhelder geluid weer. Gebruikers kunnen de telefoon eenvoudig instellen op 'vergadering'-, 'auto'- en 'pocket'-modus.

Gebruikers van de N400i kunnen hun persoonlijke én zakelijke leven makkelijk organiseren met een USB-pc-verbinding, GPRS, digitale klok, alarm en agendafunctionaliteit. De geïntegreerde antenne zorgt voor een strakke vormgeving. Daarnaast is de N400i zeer eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Het toptoestel uit de nieuwe i-Mode-reeks biedt een geïntegreerde MPEG4-videocamera met nightshot, digitale zoom en software voor het personaliseren van foto's. De triple band-telefoon kan gebruikt worden op vijf continenten, terwijl GPRS snelle toegang biedt tot i-Mode-websites. Java-technologie ondersteunt bovendien de nieuwste games en applicaties. Bovenal is de N400i zeer stijlvol vormgegeven.

De N400i zal voor de zomer in Nederland via KPN Mobile beschikbaar zijn.

#####

Meer informatie over de activiteiten van NEC op CeBIT 2004 en andere persberichten zijn te vinden op www.nec-cebit.com.

Over NEC Corporation
NEC is één van de grootste leveranciers van internet-, breedbandnetwerk- en businessoplossingen ter wereld. Deze oplossingen komen tegemoet aan de specifieke wensen van een zeer divers en geografisch verspreid klantenportfolio. NEC staat aan de wereldtop voor wat betreft het aantal patenten en levert op maat gemaakte computer-, netwerk- en elektronenapparatuur. Dit doet het bedrijf door de technische slagkracht op het gebied van IT en netwerken te integreren en door via de divisie NEC Electronics Corporation semiconductor-oplossingen te leveren. De NEC Group heeft wereldwijd ruim 140.000 medewerkers en behaalde in het fiscale jaar dat eindigde in maart 2003, een netto-omzet van ongeveer 40 miljard dollar.

Ingezonden persbericht