Gemeente Utrecht

HET UTRECHTSE 'DOMMETJE' KOMT TERUG

Ter gelegenheid van de viering van 750 jaar Domkerk zullen dit voorjaar "Dommetjes" in omloop worden gebracht. Het "Dommetje" is een speciaal voor dit jubileum vervaardigde betaalmunt. Vanaf 6 mei tot eind november kan daarmee bij een groot deel van de Utrechtse middenstand en horeca betaald worden. Het "Dommetje" is 2 euro waard. Er komen vijf versies van de munt. In de loop van dit jaar verschijnt een verzamelset van de vijf "Dommetjes".

Het Dommetje wordt uitgebracht in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Munt en Muntpost.

Eind maart zal het ontwerp bekend worden gemaakt. Het ontwerp van de munten zal verwijzen naar de historie en het karakter van de Domkerk. Op 6 mei aanstaande wordt de eerste munt geslagen. Op die dag zal ook begonnen worden met de tijdelijke herbouw van het Schip van de Domkerk in de vorm van een indrukwekkende steigerconstructie.

In 1992 werd voor het eerst het "Dommetje" uitgegeven. Aanleiding was toen de manifestatie Utrecht Waterhart van Nederland en de viering van onder meer 100 jaar Merwedekanaal, 100 jaar Gemeentebibliotheek en 90 jaar Nederlandse Munt.

Noot voor de media:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hans Kuperus, secretaris Comité 750 jaar Domkerk, telefoon 030-286 10 41

Utrecht, 17 maart 2004