Politie Friesland

Politieberichten van 17/03 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 17-03-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Drachten: inbraak bedrijf
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan De Hemmen. Men kwam in het kantoor door de toegangsdeur te forceren. Het kantoor werd doorzocht; er werd niets meegenomen. In een naast gelegen kantoor werd een geldkistje open gemaakt, maar ook hier werd niets gestolen. Een 28-jarige man uit Drachten deed aangifte.

Schiermonniksoog: snelheidscontrole
Dinsdag tussen 14.00 en 15.00 is met een lasergun een
snelheidscontrole gehouden op de Heereweg. Drie bestuurders reden te hard, respectievelijk 80, 69 en 80 km/h. Ter plaatse is 60 km/h toegestaan. Twee van hen, beide taxichauffeur, gingen niet akkoord met de bekeuring. Zij wilden de zaak voor de rechter laten komen.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 23.15 uur vond een aanrijding plaats op de Wijbrand de Geeststraat. Een 18-jarige jongeman uit Leeuwarden reed met zijn pizzabromfiets over de Oostergrachtswal en wilde de kruising oversteken en reed het kruisingsvlak op. Op dat moment naderde over de W. de Geeststraat een donkergekleurde BMW uit de oude 3-serie. Een aanrijding was het gevolg. De bromfiets kwam ten val op het wegdek, maar liep wonderwel geen verwondingen op. De bromfiets raakte aan de voorzijde ontzet. De bestuurder van de BMW reed met een kapotte rechterkoplamp en linkerachterlicht zonder te stoppen door. De auto heeft vrijwel zeker aan de linkervoorzijde schade. Hij reed weg via de Oosterbrug en Oosterkade in de richting van de Gedempte Keizersgracht.

Leeuwarden: vernieling
Dinsdag omstreeks 10.10 uur heeft een onbekende man een auto vernield op de Gardeniersweg. De eigenaar van de auto, een 39-jarige man uit Sneek, zocht een parkeerplaats. Toen hij stilstond hoorde hij een bons. Kennelijk was er een fietser tegen de auto gekomen die tussen de auto en de stoeprand door wilde rijden. De fietser werd kwaad en haalde een ijzeren staaf uit zijn jas te voorschijn. Hij sloeg hiermee hard op de auto en maakte een stekende beweging naar de bestuurder en naar een wiel van de auto. De automobilist (hij zat samen met zijn vrouw in de auto) wilde wegrijden, omdat hij de situatie bedreigend vond. Hij reed daarbij over de fiets van de man. Daarna reed de automobilist snel weg en deed later aangifte bij de politie in Sneek.

Workum: diefstal uit boot
Tussen oktober vorig jaar en afgelopen maandag is ingebroken in een boot aan de Suderseleane. De boot lag in een winterstalling op een jachthaven. Er werd voor ongeveer 5000 euro aan uitrusting gestolen, o.a. lieronderdelen, een reddingsvlot, lampen, een weerstation, een spinaker en zeilkleding. De boot en goederen zijn eigendom van een 67-jarige man uit Essen (D). Hij deed aangifte.

Joure: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 08.30 uur vond op de Leeuwarderweg een aanrijding plaats tussen een autobus en een personenauto. Een 52-jarige man reed met de bus in zuidoostelijke richting en was al voorbij de bushalte toen een passagier merkte dat hij er uit moest. De bestuurder bracht de bus alsnog op de rijbaan tot stilstand. In dezelfde richting als de bus reed de personenauto, bestuurd door een 34-jarige man uit Sneek. Deze bestuurder had kennelijk niet in de gaten dat de bus stilstond en reed tegen de achterzijde. De auto verdween met de voorzijde geheel onder de bus. De automobilist raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sneek: autobrand
Woensdag omstreeks 09.30 uur moest de brandweer van Sneek uitrukken naar een autobrand op de Zonnedauw. Een 42-jarige vrouw uit Lemmer had startproblemen met haar auto. Toen de auto aan de kant werd geduwd kwam er plotseling rook onder de motorkap vandaan. Het blussen met een brandblusser lukte niet. De brandweer moest ter plaatse komen. De auto was daarna rijp voor de sloop.

Marssum: rijbewijs ingevorderd na te snel rijden
Woensdag omstreeks 10.45 uur is het rijbewijs van een 37-jarige man uit Alkmaar ingevorderd. Hij had daarvoor op de N383 met zijn personenauto 156 km/h gereden, terwijl daar slechts 80 km/h is toegestaan. Ook wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leeuwarden: man met mes gestoken, verdachte aangehouden
Woensdag omstreeks 11.40 uur is een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden, nadat hij een man met een mes zou hebben gestoken. Kort daarvoor had de politie een melding gekregen dat een man achterna werd gezeten op de Krijn van der Helmstraat door iemand met een mes. Ter plaatse werd de politie aangesproken door de aangever, een 20-jarige man uit Leeuwarden. Die vertelde dat hij zojuist was door de verdachte was bedreigd en gestoken met mes. De verdachte fietste juist weg. De verdachte kon in de Goudenregenstraat achterhaald worden. Met enig geweld kon hij aangehouden en onder controle gebracht worden. Bij zijn aanhouding werd in zijn kleding een mes aangetroffen. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het slachtoffer moest zich voor enkele kleine verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. Het incident wordt momenteel onderzocht. Over de aanleiding en de juiste toedracht kan nog niets worden gezegd.