Politie Zaanstreek-waterland


16-MRT-04
LOC: PURMEREND, HOEFSMIDHOF

Politie zoekt slachtoffers beroving

De politie is op zoek naar jeugdige slachtoffertjes van berovingen van tasjes met vuurwerk. De berovingen vonden plaats op 31 december van het vorig jaar in de omgeving van het Hoefsmidhof. Onder bedreiging van een mes moesten tasjes met vuurwerk worden afgegeven aan een 19-jarige jongen met een Aziatisch uiterlijk en een 14-jarige jongen met een negroïde uiterlijk. Omstreeks drie uur in de middag van die dag werd door beide verdachten in het Hoefsmidhof gepoogd een andere jongen van een tasje met vuurwerk te beroven. In het daarop volgende onderzoek werden beide jongens als verdachte gehoord. Zij bekenden de poging, maar tevens ook de andere wel geslaagde berovingen. Daarvan werd echter totnogtoe geen aangifte gedaan. De slachtoffers worden verzocht dit alsnog te doen. Zij kunnen contact opnemen met het wijkteam Purmer Noord via 0900-8844

20:07 16-MRT-04
LOC: PURMEREND, CANTEKOOGWEG

Gevluchte Inbrekers toch gepakt

Een 30-jarige man uit Amsterdam en een 31-jarige man uit Almere werden door de politie aangehouden, nadat zij bij een inbraak in een bedrijf door personeel aldaar waren overlopen. Een personeelslid trof de mannen in een kantoorruimte van het bedrijf aan en waarschuwde zijn collega's. Eén van de inbrekers wist daarop te vluchten, terwijl de andere met het personeel in gevecht raakte. Hij sloeg daarbij een personeelslid in het gezicht, waarna ook hij kans zag te vluchten. De gewaarschuwde politie startte meteen een grote zoektocht in de omgeving. Enige tijd later werden de twee verdachten, die volledig aan het opgegeven signalement voldeden, fietsend aangetroffen en aangehouden. Ook werd een door de verdachten gebruikte auto aangetroffen, waarin zich onder andere inbrekerswerktuigen bevonden. Zowel de auto als het gereedschap werd in beslaggenomen. Bij zijn fouillering werd op één van de verdachte een enveloppe met geld aangetroffen, die uit het bedrijf afkomstig was. De mannen waren het bedrijf binnengekomen door een schuifraam te forceren. In één van de door hen bezochte kantoorruimten werden twee geldkistjes opengebroken, waarin zich onder andere de enveloppe had bevonden. Beide verdachten werden ingesloten en later in verzekering gesteld. Naar de herkomst van de fietsen, waarop de verdachten werden aangetroffen, wordt een onderzoek ingesteld.

21:37 16-MRT-04
LOC: ZAANDAM, PROV WEG ZAANDAM - CASTRICUM
54 km te hard
Bij een snelheidscontrole aan het begin van de avond werd gisteren een automobilist geklokt op 124 km/uur op een weggedeelte waar maximaal 70 km/uur is toegestaan. Overigens was deze bestuurder niet de enige die te hard reed. 14,6% van de gecontroleerde auto's reed harder dan de toegestane snelheid.

21:50 16-MRT-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, LOCOMOTIEF

Fietsendief op heterdaad betrapt

Een 38-jarige man uit Zaandijk werd door de politie aangehouden wegens fietsdiefstal. In burger surveillerende agenten zagen de man lopen en herkenden in als de man die al vaker fietsen had gestolen. Zij volgden de man en zagen dat deze veel belangstelling had voor de fietsen in de fietsenstalling van station Koog - Bloemwijk. Toen er een trein was gestopt en het wat drukker met mensen in de fietsenstalling werd, zagen de agenten dat de man een fiets uit een rek pakte en daarmee wegliep. Hij hield daarbij het achterwiel los van de grond. Hij liep een slecht verlicht voetpad op omgeven met struiken en probeerde even verderop het slot van de fiets open te breken. Daarop werd hij aangehouden. Bij de fietsenstalling werd ook de eigenaresse van de fiets aangetroffen. De verdachte werd ingesloten.

06:15 17-MRT-04
LOC: KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247

Laagvlieger moet rijbewijs inleveren

Een surveillance-eenheid zag een automobilist met hoge snelheid een andere auto inhalen op een plaats waar dat verboden is. De man reed daarbij met een snelheid van 131 km/uur, terwijl ter plaatse een maximum van 80 km/uur is toegestaan. De automobilist werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Voor beide overtredingen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

EINDE


---- --