Rijn & Venen, 14.35 uur

Utrecht 17-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Drie verdachten aangehouden voor gewapende overval MIJDRECHT - De politie heeft op verdenking van betrokkenheid bij een vorig jaar gepleegde gewapende overval drie verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen, respectievelijk 23 en 20 jaar en een 21-jarige vrouw die allen afkomstig zijn uit Uithoorn.

De overval vond kort na middernacht op zondag 25 mei 2003 plaats op een restaurant aan Hofland in Mijdrecht. De bedrijfsleider en een ander personeelslid werden door mannen met bivakmutsen op bedreigd met een vuurwapen waarbij geld werd geëist. Bij de overval werden schoten gelost maar er raakte niemand gewond. Omdat het personeel kort voor de overval de kassa had afgeroomd werd er maar een klein geldbedrag buitgemaakt.

De politie kwam de drie overvallers op het spoor na langdurig en aanhoudend onderzoek. Gedurende het onderzoek kwam informatie naar voren dat uiteindelijk leidde naar het spoor van de drie verdachten. De zaak kon opgelost worden mede dankzij de goede samenwerking met de politie van Uithoorn.

De drie verdachten die nog vastzitten, hebben inmiddels bekend betrokken te zijn geweest bij de overval en worden op donderdag 18 maart voorgeleid bij de officier van justitie te Utrecht.