Ingezonden persbericht


Security Point introduceert intelligente firewall met hoog encryptieniveau

Geen configuratie nodig voor SP Prevention; tevens nieuwe versie SP Scanner

Wijchen / Hannover (Duitsland), 17 maart 2004 - Het IT-beveiligingsbedrijf Security Point introduceert tijdens CeBIT 2004 de SP Prevention, een nieuwe intelligente firewall met hoog encryptieniveau. Voor de SP Prevention is geen enkele configuratie nodig. Tevens lanceert Security Point de SP Scanner. De SP Scanner is een nieuwe, stand-alone versie van de SP Online Scanner, waarbij gegevens niet langer meer tussen bedrijven en Security Point over internet heen weer gestuurd worden. Beide oplossingen maken gebruik van de grootste database voor kwetsbaarheden ter wereld. Deze database is opgezet door Victor Christiansen, oprichter van Security Point, en onderstreept de jarenlange ervaring van het bedrijf op het gebied van IT-beveiliging. Beide oplossingen worden gepresenteerd op de stand van Tatung Company (hal 2, stand B32).

SP Prevention onderscheidt zich van andere firewalls in de markt doordat deze firewall niet op basis van patronen werkt. Traditionele firewalls blokkeren virussen, spam, hackers en andere bedreigingen bij verschillende poorten op basis van specifieke patronen. Daarbij komt het voor dat ook normale bedrijfsgegevens worden geblokkeerd, wat de continuïteit van de bedrijfsvoering en dienstverlening kan verstoren. De intelligente firewall van Security Point voorkomt deze negatieve effecten door ook de data zelf te controleren. SP Prevention wordt in het bedrijfsnetwerk vóór de bestaande firewall geplaatst of op het netwerk zélf geïnstalleerd. De oplossing ondersteunt 1.000 Mbit en draait op een krachtige Pentium 4-processor en 1 GB RAM. Op deze manier worden knelpunten in bedrijfssystemen voorkomen.

De stand-alone SP Scanner is de opvolger van de op internet gebaseerde Online Scanner van Security Point. Deze oplossing is ontwikkeld omdat enkele klanten aangaven dat de oplossing, ondanks het hoge encryptieniveau, een potentieel beveiligingsrisico was. De bedrijfsdata moest hierbij over internet tussen bedrijven en Security Point heen en weer gestuurd worden. Met de stand-alone versie is dit niet langer noodzakelijk.

Victor Christiansen, oprichter van Security Point: "We hebben ons vanaf het begin volledig geconcentreerd op een aantal aspecten van IT-beveiliging. En vanuit die visie hebben we wereldwijd de meest volledige database met kwetsbaarheden opgezet en onze producten daarop gebaseerd. Door deze jarenlange focus kan Security Point zich onderscheiden van de grote leveranciers van beveiligingsoplossingen. De juistheid van onze aanpak wordt bevestigd door het wereldwijde klantenbestand dat onze oplossingen inzet voor de beveiliging van bedrijfsnetwerken."

Security Point
Security Point is een in 1998 opgericht onafhankelijk Deens bedrijf, gevestigd in Vejle, Denemarken. Het bedrijf heeft de meest complete online beveiligingsanalysetool ontwikkeld. De Research & Develoment-afdeling werkt voortdurend aan de verbetering en uitbreiding van deze tool. Security Point werkt nauw samen met internationale partners voor verkoop en productontwikkeling.