Ingezonden persbericht


Persbericht

Mobility Platform start in Zorg en Field services

Woerden, 17 maart 2004

Donderdag 11 maart 2004 heeft het bestuur van het Mobility Platform het activiteitenprogramma voor het komend jaar goedgekeurd. Door focus op de sectoren Zorg, Field service Management, Corporate access en Personen- en Goederenmobiliteit, verwacht het Mobility Platform de belangrijkste spelers in deze markt optimaal te kunnen informeren over de toegevoegde waarde, die mobiele toepassingen kunnen bieden.

Het Mobility Platform is opgericht om de markt voor mobiele ICT-oplossingen te stimuleren door het vergroten van de kennis over deze toepassingen. Door haar onafhankelijke positie kan het Mobility Platform bedrijven, (not-for-profit) organisaties en overheden optimaal informeren over de mogelijkheden van deze draadloze technologie. Daarbij gaat het Mobility Platform uit van de vragen in de markt en biedt het oplossingen, die gebaseerd zijn op bestaande mogelijkheden.

Doordat zowel hardware- en softwareleveranciers, dienstenaanbieders, netwerk-operators en kennisinstituten zich aangesloten hebben, vertegenwoordigt het Mobility Platform de gehele waardeketen van de mobiele diensten.

Het Mobility Platform zal in mei van start gaan met een serie gerichte bijeenkomsten rond best practices in de Zorg en Field service Management. Aansluitend komen er presentaties voor de gebruikers van Corporate access en Fleetmanagement. Ook worden er in de sector Personen- en Goederenmobiliteit een aantal cases rond ketens ontwikkeld met de belangrijkste spelers op deze markt. Daarnaast onwikkelt het Mobility Platform een kenniscentrum, dat zoekende partijen aan relevante en onafhankelijke informatie kan helpen omtrent mobiele oplossingen.

De Founding Members van het Mobility Platform zijn Alcatel, Atos Origin, Cap Gemini Ernst & Young, Cisco Systems, Citrix, Ericsson, Getronics, HP, KPN Mobiel, LogicaCMG, Lucent Technologies, Microsoft, Nederland~ICT, Nokia, Ordina, Pink Roccade, RAM Mobile Data, Telfort, Toshiba en Vodafone.

Gold Members zijn Debitel, PricewaterhouseCoopers en Verdonck, Klooster & Associates.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht