Gemeente Voorburg-Leidschendam


Onderscheiding voor mw. Roemer en dhr. van Densen

Loco burgemeester Beimers, van Leidschendam-Voorburg, heeft op dinsdag 16 maart 2004 aan mevrouw Roemer en de heer Van Densen de gemeentelijke onderscheiding De UBU overhandigd. Mevrouw Roemer en de heer van Densen zijn 11 jaar vrijwilliger bij de stichting VTZ (Vrijwilligers Terminale Zorg).

De stichting VTZ heeft als doelstelling terminaal zieke mensen de gelegenheid te bieden thuis te sterven. Dit gebeurt door de inzet van vrijwilligers. Zij ondersteunen en vervangen de mantelzorg op een huisadres. Deze ondersteuning is altijd weer anders, soms is alleen aanwezigheid nodig zodat de mantelzorg even weg kan of even kan rusten. Het kan ook zijn dat er een gesprek plaats vindt of dat er juist rust gecreëerd moet worden. Deze ondersteuning kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan taken doch is altijd zeer intensief. Van de vrijwilligers vergt het werk een grote mate van inzicht, tact, flexibiliteit en motivatie.

Mw. Roemer en Dhr. van Densen

Mevrouw Roemer en de heer van Densen zijn twee van die zeer bijzondere vrijwilligers die een grote mate van inzicht, tact, flexibiliteit maar bovenal motivatie tonen. Daarom heeft het Gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg besloten aan Mevrouw Roemer en de heer van Densen de gemeentelijke onderscheiding De UBU toe te kennen, als dank en bovenal waardering voor hun vrijwilligerswerk en hun jarenlange inzet voor de stichting VTZ- de stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers.